SKILTING: Svein Livar Haga (H) tok opp et punkt da man var på eventuelt under Hovedutvalg for nærmiljø og kultur sitt møte denne uka.

Det dreide seg om hunder - og skilting, eller mangel på det siste. Haga mener at det er en uting at det er hunder på kirkegårder, som på Randaberg.

– Senest i dag var det ei som gikk tur med hunden på kirkegården. Hunden hadde bånd på seg, men det første hunden gjør er å tisse på gravstein når den kommer inn på kirkegården ved gravene.

Haga etterlyser tiltak - og viser til andre kirkegårder.

– Jeg var på Soma Kapell, tok bilder og der står det flere skilt både som gjelder sykler, hunder, søppel og mye annet. Man trenger ikke alle skilt, men det er viktig nå som vi har fått båndtvang - få opp skilt også her på Randaberg. Det er viktig at vi gjør dette. Jeg er glad i hunder, men de passer ikke inn på kirkegården. Nå har vi fått regel om båndtvang, d må vi få skilt på plass.

Kommunaldirektøren tok det videre, men dette er kirkens ansvar.

Haga tok også opp noe annet, merking av steder på kirkegården.

– I samme anledning viser jeg også til andre ting. Skilting av soner, A, B, C og D - eller mer. Da er det lett å finne frem på kirkegården til steder folk er begravet. Det ville vært en enkel oppgave for de rette å gjøre, med en oversikt man kan få.