KOMMUNEVALGET: Mye tyder på at det blir et spennende kommunevalg her i Randaberg, noe som også gjelder for flere av de lokale politikerne.

Det er langt i fra sikkert, men Alexander Rügert-Raustein kan være dem som tar plass for en ny periode i kommunestyresalen.

1. Når og hvordan skal dere drive valgkamp?

– Vi skal ha stand i sentrum sammen med våre partikollegaer fra de andre partiene, som vanlig. Vi vil også sende ut vårt program og benyttes oss av noen ord i lokal presse. Og, kanskje vi dukker opp andre steder også.

2. Er en måned valgkamp nok for dere ?

– Ja, en måned er mer enn nok. Valgkampen reduserer kompleks forhold til «onlinere» og er heller uheldig for god politikk og politikkutvikling. De Grønne satser på at folket er interessert nok i utviklingen av bygda vår, at de følger litt med på det vi gjør og det vi står for i løpet av perioden.

3. En drøy måned før valget - hvordan mener dere det ligger an for deres parti?

– Det burde ligge an til at De Grønne er ett av de tre største partiene, i lys av klimaendringene som har kommet tettere på oss for hvert år, spesielt de siste årene. Klimahandling er det som trengs og det begynner med å la være alt det som vi vet ødelegger, også de gode alternativene.

4. Hvis dere skal tippe - hvor mange representanter får deres pari i kommunestyret?

– Den målingen vi så var ikke det store, men egentlig helt i tråd med det vi så ved forrige kommunevalg også. En måling under prosenten, men oppslutning på godt over fire prosent. Vi ønsker oss tre, men regner med to representanter, men det avhenger av at folk faktisk vil ta vare på den flotte bygda - og stemmer deretter, avslutter MDG-politiker Rügert-Raustein.