Slik endte sommeren for innbyggerne i Rogaland, som her i Randaberg

Sykdom, tyveri og bagasjetrøbbel er bare noe av det mange fra landsdelen opplevde denne sommeren.

Det dreier seg om ferie.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

PRESSEMELDING: - Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men ikke alle, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll.

I løpet av sommeren 2023 har Gjensidige fått meldt mange tusen skader fra fortvilte nordmenn på ferie, de fleste fra utlandet. Flest skader gjelder sykdom, legebesøk, reisegods, forsinket bagasje og tyveri. Det er også en del som må avbestille ferien.

Det gjelder også her i Randaberg.

- I Rogaland ble det i juni, juli og august meldt inn 1660 skader til Gjensidige med utbetalinger på 7,2 millioner kroner, sier Voll. Han forteller at Gjensidige i snitt fikk melding fra nærmere 20 innbyggere daglig i Rogaland, som trengte en eller annen form for hjelp denne sommeren.

Flest meldte skader kommer fra kunder i de store kommunene, men også mange fra de litt mindre.

Sommer og ferie er gode minner for mange, men ikke alle. Bare spør Gjensidige.

Hver reiseskade lokalt kostet i snitt rundt 4340 kroner. I disse tallene er det noen små, men også flere større hendelser med utbetalinger på mange titalls tusen kroner.

- Selv om sommeren nå er over, er reiselysten utover høsten fremdeles stor. Enten en skal besøke en storby i Europa, følge favoritt laget i fotball eller det er ønsker om sol og varme, må uansett reiseforsikringen være i orden, avslutter Voll.

Litt under midten finner vi Randaberg.
Publisert: