NÆRINGSLIV: I dag er det «Black Friday» i mange butikker rundt omkring i landet.

Tilbud var det også på Randaberg, hvor Det Norske Misjonsselskap sin bruktbu slo til med sin tradisjonelle grønne fredag. En dag de bruker til å tømme lageret sitt, samt gi noe tilbake til flere av sine faste og nye kunder.

— Vi liker ikke «Black Friday», derfor slår vi til nok en gang med «Grønn Fredag», som et motstykke til tilbudsdagen, sier Astri Helvig.

Gjengen i Det Norske Misjonsselskap sin bruktbu bruker også «Grønn Fredag» til å pakke ned hjelpesendingen sin til Romania. Foto: Simen Ingemundsen

Helvig forteller at de pleier å få ganske gode tilbakemeldinger hvert år de arrangerer «Grønn Fredag», og som regel selges det for mye mer under den grønne fredagen enn det gjøres i løpet av en vanlig ukedag.

I tillegg til å tilby sine kunder gode tilbud, bruker de fredag og lørdag ettermiddag til å pakke esker med klær og leker som de sendes med Frikirken sin hjelpesending til Romania førstkommende søndag.

— Det blir som oftest ti esker fulle med leker, og like mange sekker med klær. Det å gi til trengende i Romania er en årlig tradisjon vi setter stor pris på og prioriterer, avslutter Helvig.

Sigurd Anfinsen brukte tilbudsdagen til å finne en findress til jul. Foto: Simen Ingemundsen

En av kundene som tok turen innom bruktbuå i formiddag var Sigurd Anfinsen, han kommer helt fra Vardeneset for å sikre seg gode tilbud.

— Jeg synes det er noe stort tull med «Black Friday», og synes det er flottere hva Det Norske Misjonsselskap sin bruktbu tilbyr kundene sine på denne tilbudsdagen. Vi skulle helst hatt flere bruktbutikker som denne, sier Anfinsen.