Odd kjører på - skal gi en bedre jul til noen i Randaberg

Det er blitt en tradisjon at Odd Trygve Meland bidrar med jul i Randaberg.

Odd Trygve Meland skal for femte året gi noen en bedre jul.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

JULEN 2022: «Gi en jul» startet Meland for fire år siden. Dermed er det også en tradisjon blitt når dette igjen settes i gang for julen 2022.

– Dette blir altså femte gang jeg tar initiativet til dette her på Randaberg. Før jeg startet deltok jeg i Stavanger med det samme konseptet, men det er her jeg bor og det er også personer i Randaberg som trenger en hjelpende hånd i tiden rundt jul - og ellers i året, sier han.

I går hadde han møte i kommunen, for det er NAV som tar seg av noe av jobben. Man tar for seg lister og kommer da fram til hvem som skal få litt godhjertet hjelp fra Meland denne julen.

– Dette året er det i utgangspunktet 20 familier eller enslige som skal få litt hygge når det blir jul. Jeg har non som er med og gir hvert år, men hvis det er andre som også vil være med så er det bare å ta kontakt med meg, forteller han.

Odd Trygve Meland fra et tidligere år.

Gode gjerninger vokser ikke alltid på trær, men Meland forteller om stor giverglede blant dem som bidrar.

– Jeg er veldig takknemlig for alle som hjelper. Oppi eskene er posene er det ulike ting, men også et gavekort for mat når julaften kommer. Det er heller ikke alle som feirer jul - også for dem skal det være mulighet for litt kos.

Meland tar seg av en god del av arbeidet, men NAB bidrar også med sitt.

– Det er de som sitter med listene og vet hvor det er et behov. I tillegg vget vi at mange opplever vanskeligere tider, fortdi mye er blitt dyrere, som strøm og matvarer. NAV-ansatte forteller om stor glede når de er ute og leverer før jul.

Utkjøring av pakker blir noen dager før julaften. Da vil altså minst et tjuetalls familier eller enslige få noe kjekt levert på døren.

– I tiden frem til det skal NAV-ansatte gå gjennom lister og etter det blir det utkjøring. Vi gleder oss til igjen å kunne være med å bidra med noe så positivt som dette.

Fra et tidligere år med en slik jule-innsamling.
Publisert: