— Hadde aldri trodd det skulle vare så lenge

Tone Elin Simonsen Viste (t.v.) og Monica Helland feiret siste dag for PCR-testing.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

PANDEMIEN: Tone Elin Simonsen Viste jobbet som sykepleier i avd. Psykisk helse og rus i Randaberg kommune. Da pandemien kom i mars 2020 ble hun med i Korona-teamet, et samarbeid mellom Stavanger, Randaberg og Sola.

— Det var rimelig travelt da vi nådde toppene på smittebølgene, og til tider utfordrende med tanken på testing av personer på skip som lå til havs, smitte på sykehjem og andre institusjoner som i fengsel og veldig mye hjemmetesting, forteller Viste.

Hun synes det til syvende og sist har vært en spennende reise, både som tester og som vaktleder på Koronasenteret.

I mars 2020 da koronaen kom til landet vårt, testet vi fra et telt som var satt over et sykkelskur utenfor legevakten på Våland. Så flyttet vi til Stavanger Forum der vi på det travleste hadde testing fra 3 teststasjoner. I mars 2022 flyttet vi opp teststasjon 4 på Åsen, der vi hadde siste PCR-testing fra en kommunal teststasjon i Stavanger, 29. juni.

Det er ikke bare vakttelefon og teststasjon Tone Elin har måttet jobbe med, også utdeling av hurtigtester.

— I løpet av disse to årene har jeg måttet jobbe en rekke dobbeltvakter, det har blitt seine kvelder, men nye bekjentskap er stiftet, vennskap for livet. Glemmer ikke siste dag, jeg var forberedt på at det ikke ville vare i all evighet, men det var ganske vemodig da det var slutt.

Det har ikke bare blitt seine vakter på randabergbuen, Tone Elin Simonsen Viste har også måttet jobbe på julaften, noe som hun sent vil glemme.

— Vi pleier å feire julaften i Sirdalen, og på julaften for to år siden var det grytidlig opp for å pendle til teststasjonen i Stavanger. Det har vært hektisk, men en utrolig god erfaring, avslutter Viste.

Tone Eline forteller at den yngste datteren deres, Selma, jobbet med å pakke hurtigtester da det var stort behov for det, Viste har også hatt ansvar for opplæring hos flere hjemmebaserte tjenester.

Hun jobber nå i Helseteamet for ukrainske flyktninger i Stavanger kommune. Da det er langt færre flyktninger som er kommet til Stavanger enn forventet, er hun nå lånt ut til vaksinasjonstjenesten i Stavanger og er rundt å vaksinerer 4. dose på beboerne på sykehjem. En jobb hun stortrives med.