FOTBALL: — Om jeg gleder meg ? Ja, det er klart jeg gjør det. Finale i Champions Leauge er stort for mange - og når mitt favorittlag spiller, blir det ikke større enn det.

Det er dagen før kamp, finalen mellom Liverpool og Real Madrid. Bent Bergesen er på jobb i Sport 1 butikken, der han også selger supporterutstyr.

— Det er Liverpool som er laget, men det ser du vel kanskje også i hyller og stativ. Vi merker også interessen, for det kommer noen innom og vil kjøpe seg drakt til morgendagens storkamp, forteller han.

Nå var det ikke salget vi skulle snakke om, men mer om det som skjer. Interessen og slik.

— Min fotballinteresse vokste jeg opp med fra jeg var liten gutt. Far var Coventry-supporter, men for meg var aldri det aktuelt. Det var Liverpool som tidlig ble mitt lag og som jeg følger tett, like tett i dag som for minst 50 år siden.

Bent Bergesen er egentlig mer enn klar for morgendagens finale i Champions Leauge. Foto: Per Thime

Når morgendagen kommer skal Bergesen først på jobb, men etter det skal det være fotball, både til middag, kvelds og andre tidspunkter på døgnet.

— Ikke bare jeg, men jeg vet det er veldig mange som ser fram til dette. Champions Leauge er stort, det største faktisk. Det er invitert til en samling med venner, noe vi egentlig gjør ved hver Liverpool-kamp. Når det spilles finaler som dette er det også koner som er med. Det blir en storveis kveld, forhåpentligvis.

Liverpools vei til finalen kom etter seier mot Villareal i semifinalene.

— Tidligere har vi sett laget gå fra det grusomme til det beste av det beste. Jeg husker jo kampen de hadde mot Barcelona, den Barcelona vant 3–0 hjemme. Da hadde vi kjøpt billetter til returen på Anfield. Med fire mål å ta igjen, så tenkte vi å selge billettene, men heldigvis gjorde vi ikke det. Returkampen ble jo en fest da Liverpool vant 4–0.

Nå satser han på full pakke også til morgendagens kamp.

— Ja, det blir garantert en spennende kamp. Jeg regner med vi blir en gjeng som biter litt negler før og under kampen. God stemning blir det ganske sikkert - og hvis Liverpool vinner, da skal jeg spandere en likør til kaffen.