Reiste til Danmark for å trene - håper på bedre forhold i egen kommune

Ungdom fra Randaberg driver med skating, men for å trene reiser de fleste ut av bygda, blant annet til Tjelta. I helgen reiste de lenger - til Danmark.

Magnus Svela og 10 andre unge fra Randaberg reiste til Danmark på treningsleir for blant annet å trene scoot.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

SKATING: På Randaberg finnes det en rekke gode tilbud til barn og unge, men ikke til alle. Skating er populært hos en del unge fra kommunen, det er også det som kalles for scoot. Det siste er en tohjuling.

På Tjelta er det anlegg for dette, hvor flere fra Randaberg reiser hver eneste uke for å trene.

— Vi håper på en lokal utendørspark på Randaberg som ungene kan trene i mellom besøkene på Sola, sier Morten Svela til Randaberg24. Svela hadde med seg to unge som liker seg godt med denne aktiviteten.

I helgen var de i Danmark for å trene. ser vi Nero Eriksson, Naimi Eriksson, Malin Svela, Helge Bjørnestad Viste, Liam Skarpenes og Magnus Svela.

I helgen, eller langhelgen, var flere utøvere med klubben fra Sola på treningsleir. Turen gikk til Danmark, hvor man fikk trent ytterligere i gode anlegg for denne idretten.

— Det var en kjempetur, hvor vi besøkte fire ulike scoot/skateparker. Det ble trening både innendørs og utendørs for alle dem som var med på turen.

Han forteller at hele 11 av 44 deltakere på turen har bosted på Randaberg, men som jevnlig reiser ut av kommunen for å trene.

Magnus Svela koste seg både på tur og med luftige svev i Danmark.

— På Sola er det gode forhold for dette. Teamet i klubben består av engasjerte voksne som motiverer for utvikling i scooterferdigheter. Det er et sunt og godt miljø hvor barn og ungdom heier hverandre fram, forteller Svela videre.

Deltakerne på turen forteller om en flott tur som virkelig var med å bygge det gode miljøet videre.

— Det var rett og slett en kjempetur, hvor det også var innlagt tur til Lalandia. Vi hadde felles buss og bosted og ikke minst felles middager.

De koste seg på treningsleir i Danmark. På bildet ser i fra venstre Helge Bjørnestad, Naimi Eriksson, Magnus Svela og Nero Eriksson.