VÆRET: Det er oransje varsel for vind i Rogaland, men det slår ikke inn her ved kysten. Vindkast opp i orkan styrke må man regne med lenger innover i fylket - og sørover.

Helgeværet lokalt blir ikke så verst. I dag blir det etter hvert sol, rundt 7 grader og noe vind, det vil si vindkast opp mot 15–17 meter i sekundet. Da er vi på stiv kuling på det meste.

Lørdag blir det mest overskyet, men noen regnbyger må vi også regne med. Vind, rundt 21 meter i sekundet på det meste - som er liten storm.

Søndag er det regn og stiv kuling i kastene som gjelder, stort sett hele dagen.

Bildet øverst viser hvordan det ellers blir, som hvis du skal reise litt sørover, som flere fra kommunen gjør i helgene.

Skal du til Sirdal, Lyngdal, Farsund eller andre steder; da må du i dag regne med at det blir vind - mye vind. Det er meldt vindkast opp i 35 meter i sekundet, som tilsvarer orkan styrke.

I tillegg er det kjøligere, noe som betyr sesongens første snøfall flere steder. Det er allerede synlige tegn på det. Bildene under er fra «Kvinesheia» og er et par mil før Lyngdal på E39, samt Osestadbakken - som er noen kilometer sør for Lyngdal, i retning Mandal.

Skal du sørover på helgetur, da ser det slik ut i morgentimene på Sørlandet. Foto: Statens vegvesen