MØTE: Neste torsdag er det kommunestyremøte på Randaberg, men denne gang er det også saker som er omtalt og diskutert tidligere, men viktige saker.

Så langt har saker som skolestruktur og tertialrapport vært tatt opp i andre fora, men nå skal det opp blant kommunestyrets medlemmer.

Tertialrapporten for kommunen er mye om det som har blitt et år for en kommuneøkonomi som er under press. Covid-19, krigen i Ukraina/flyktningekrise og energikrise merkes godt også på Randaberg.

Tertialrapporten for kommunen blir ganske sikkert diskutert også når kommunestyret samles, som andre saker blir.

Dette er sakene som skal opp i neste ukes kommunestyremøte. Foto: Skjermdump Randaberg kommune

En av sakene som også skal opp er den som dreier seg om skolestruktur. Tidligere var det innstilt på riving av gamle Harestad skole, noe som ganske sikkert skjer på et tidspunkt, men det er også annet alternativ som skal ses nærmere på - alternativ 6.

Alternativ 6 er blant annet om dette:

* Nye Harestad skole (Torvmyrveien 22) blir fra og med skoleåret 2024/25 omgjort til barneskole for elever i l. - 7. klasse. * Ungdomsskoleelever fra Harestad krets flyttes til Goa og Grødem. * Goa og Grødem forblir 1-10 skoler med tilflytting av ungdomsskoleelever fra Harestad skole. * Gamle Harestad skole (Torvmyrveien 7) rives. * Byggetrinn 2 på Harestad skole iverksettes når økning i elevtallet utgjør behov for byggetrinn 2.

Her er innstillingen å sende alternativ 5 og 6 ut på høring med to måneders høringsfrist.

ALLE SAKENE SER DU HER

Andre aktuelle saker som skal opp er blant annet det som dreier seg om en oppfølging av en forvaltningsrevisjon om «Psykisk helsehjelp barn og unge».