Suksess på banen - tøffere kamp i sponsormarkedet

Det er serieåpning for begge Randabergs lag i eliteserien til helgen. Det er forventninger til begge lag, men det koster å drive på dette nivået. Det merker klubben.

Leder av Randaberg IL Volleyball, Jon Rønning.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

VOLLEYBALL: «Sesongen 2022/-23 blir utfordrende for alle i Volleyballen – det er mye jobb som skal utføres – vi er heldige som har gode tillitsvalgte, trenere og hjelpemannskaper – dette trengs når vi har mange unge som vil spille for Randaberg. Fremtiden synes å bli spennende og givende når våre egne ungdommer kjemper om plass i våre to elitelag».

Det skriver leder av klubben. Jon Rønning i sin velkomsthilsen i klubbens programblad som gis ut i forbindelse med at eliteserien igjen er i gang.

Økonomi er et stikkord også når det kommer til volleyball. Randaberg IL Volleyball har ikke vært bortskjemt med haugevis av velvillige firma som bidrar. Jo, klubben har flere drakt-sponsorer, men det er ikke slik at de «renner» inn av seg selv.

– Utfordringene er store og arbeidskrevende for å sikre tilstrekkelige inntekter, denne sesongen spesielt. Sponsormarkedet er meget utfordrende. Volleyballen har ingen ansatte, klubben vår drives i sin helhet på dugnad. Dette gir sine begrensninger og det koster å ha elitelag. Vi håper og satser på at firmaer i Randaberg ser fordelen med å bli profilert sammen med «eliten» fra vår kommune, skriver Rønning.

Blar man gjennom programbladet så er det en vei å gå. Presentasjonen av klubbens lag er god, men i bladet finner man 29 annonser, bare 29 annonser. I Randaberg er det registrert mange, mange flere firma enn det.

– Volleyballen i Randaberg har vært i eliten i «en mannsalder» - det må jobbes for å få «endene til å møtes». Vi har lokale sponsorer som er våre medspillere og støtter oss i «tykt og tynt», skriver han videre.

Nå håper klubben på flere sponsorer og bidragsytere, for sportslig leverer klubben.

Inne ved veggen sitter Jon Rønning, ildsjelen som har gjort og gjør en god innsats for Randaberg IL Volleyball i etter hvert mange år. Denne helgen er det serieåpning hvor Martine Gilje og damene møter Lierne.
Publisert: