SOSIALE MEDIER: Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) fraråder bruk av TikTok og Telegram på tjenesteenheter til ansatte i offentlig sektor. Randaberg kommune følger opp med et forbud mot disse appene på våre tjenesteenheter.

— På ​​​​​​​bakgrunn av rådet fra NSM har ledergruppen konkludert med å forby Tiktok og Telegram på mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, anskaffet gjennom og betalt av kommunen, sier kommunedirektør Anne Berit Berge Ims.

Årsaken er at appene anses å utgjøre en nasjonal sikkerhetsrisiko. Forbudet innføres med umiddelbar virkning.

Ansatte og politikere er selv ansvarlige for å slette TikTok og Telegram fra sine tjenesteenheter. — Dersom det er tjenstlig behov for å bruke TikTok eller Telegram i jobbsammenheng, må applikasjonene installeres og benyttes på en separat enhet som ikke har tilgang til kommunens systemer, opplyser Anne Berit Berge Ims.

Private enheter er ikke omfattet av forbudet i denne omgang.

— Tjenesteområdene skal nå kartlegge bruken av private enheter i jobbsammenheng, og vi vil komme med nærmere informasjon om dette senere, sier kommunedirektøren og avslutter.

— Også andre apper som Facebook, Instagram og Snapchat samler inn mye informasjon. NSM peker på utfordringen med mulig kommersielle videresalg av slike data. Alle som bruker sosiale medier bør derfor ha et bevisst forhold til hvilken informasjon de deler, og innstillingene vi har på mobiltelefon, nettbrett og datamaskiner.