THE VOICE: Det var andre livesending, «kvartfinale» på The Voice i kveld, og Thomas Tvedt framførte «Bring Him Home» fra musikalen «Les Miserables», og det til stor begeistring blant mentorene. Spesielt Tvedt sin mentor Wroldsen tørket på tårer.

Artisten fra Randaberg imponerte dommerpanelet sist helg, da åtte ble til fire. I kveld foran en fullsatt sal i H3 Arena på Fornebu i Bærum ga Tvedt alt igjen.

Innledningsvis i programmet sa mentor Ina Wroldsen følgende om Thomas Tvedt.

— Thomas er en nydelig sjel, med en musikalitet som er uslåelig til tider.

Espen Lind la til at nivået er skyhøyt, og at deltakerne er suverene denne kvelden.

Thomas var en av seks som gikk videre til semifinalen.

Foto: Thomas Andersen / TV 2

Slik var kvelden:

Etter en aldri så liten reklamepause, var Thomas Tvedt femte ut på scenen, og denne gang uten piano. Programleder Siri N. Avlesen-Østli, kunne fortelle at Thomas har en evne å treffe rett i hjertet til sin mentoren.

— Denne gang må alt virkelig klaffe, for Tvedt skal nemlig framføre en låt fra sin mentors favoritt musikal «Les Misérables».

Låten han hadde valgt var som nevnt innledningsvis i denne artikkelen; «Bring Him Home».

— Hvordan kan vi putte deg inn i den, for å gjøre den så levende så mulig når du synger den, begynte Ina i introduksjonsvideon, før hun viste Stanislavski's metode.

Foto: Thomas Andersen / TV 2

Det handlet om å avspenne, fokusere på en lyd, en farge eller et bilde, og binde det sammen med en vond opplevelse. Til slutt stod en emosjonelt avkledd Tvedt foran sin mentor.

— Jeg tok noe jeg personlig kjenner meg igjen i; det at jeg ikke er god nok.

Før han begynte å synge «Bring Him Home» kunne en høre Tvedt si; her er jeg og dere ser dypt inn i meg. For etter at artisten fra Randaberg hadde framført sin sang var det ikke et tørt øye igjen verken i salen eller i mentorpanelet.

Wroldsen hadde lite å si da programlederen Avlesen-Østli ga henne ordet, hun hadde nok med å tørke på tårer.

— Jeg er så stolt av deg, og synes det er givende å jobbe med deg. Det du driver med er kunst.

Etter nyheter, sporten og været, var det klart for å få svar på hvem som gikk videre til semifinalen. Spenningen var elektrisk, og mentorene var blek men fattet.

— Vi er glad og vi er stolte, og biter negler på vegne av alle på scenen, sa mentorene samstemt.

Så fikk hver av mentorene si sitt om kveldens deltakere, og Ina Wroldsen var spent på om sine to deltakere gikk videre i konkurransen.

— Det går fint, sitter med å kjempe på det punktet som kommer. Har lyst til å springe opp og prate med deltakeren som ryker ut. Det er pinebenk på høyest nivå, sa en nervøs Wroldsen.

Nå er resultatet klart, sa programlederen, og litt over 22.00 ble det kjent, av åtte deltakere var Thomas Tvedt en av seks som gikk videre til semifinalen i kveld.