POLITIKK: Den som fikk siste ordet i gårsdagens kommunestyremøte var Alexander Rügert-Raustein i MDG. Han hadde bedt om svar på to spørsmål knyttet til solcellepanel-informasjon via kommune-Kari og gummigranulater på kunstgressbanene, og det innen et lovlig tidspunkt.

Ordfører Jarle Bø svarte på spørsmålene, og anbefalte på en ironisk måte Alexander Rügert-Raustein å sjekke flere nettsteder før en satte i gang.

— Jeg vet det er forvirrende med flere ulike svar på vår nettside, og Chatbot`en vår forholder seg til informasjon hentet fra direktoratet for byggkvalitet. Administrasjonen skal bli bedre på å gi riktig informasjon og vedlikeholde kommune-Kari. Det er lurt å sjekke med fagfolk før en foretar seg noe, svarer ordfører Jarle Bø.

Neste spørsmål handlet om gummigranulater, noe som de andre politikerne humret over. EU holder nemlig på å behandle saken med forurensingseffekten ved disse granulatene, og forbud kan komme i fra begrensinger av salg av disse gummigranulatene.

Hvordan tenker dere å lagre disse gummigranulatene? Er det ikke bedre å prøve å finne løsninger, som ganger og som ikke skader kommunen?

— Leveransen er bestilt, vi har ikke planer om å lagre, disse vi har bestilt skal være nok for kunstgressbanen i myrå for de neste åtte årene. Når det er sagt finnes det ikke et fullverdig alternativ til full, svarte ordføreren.

Så ba MDG politikeren om et siste ord i saken, som også ble periodens siste spørsmål i kommunestyremøte.

— Ikke et uventet svar, men skuffende ett.