SOMMERDRØSEN: I dagens sommerdrøs har man vært på biltur i Europa, innom mange land. Ann Irene Sem-Henriksen og mannen Arve trives i både bilen og rundt på de forskjellige destinasjonene som er besøkt.

Ann Irene og Arve var ikke helt alene, for førstnevnte liker å skrive og skriver godt fra seg på turene de to er på sammen. Via Facebook har det vært daglige oppdateringer hvor mange følger dem og Aron, hunden på turen.

I Paris ble dette knipset i ferien. – Årets favorittbilde, tatt i Montmartre, Paris Foto: Ann Irene Sem-Henriksen

1. Hva er dine ferieplaner dette året?

– Dette året har vi vært på bilferie igjen - en turné i Europa, «Til land som ikke er land», Flandern og Baskerland.

2. Hva pleier du/dere å gjøre mens dere er på sommerferie, er det ting dere alltid må gjøre?

– Vi er litt nymotens oppdagelsesreisende og liker å utforske nye steder med nysgjerrighet, god mat, skrive reisebrev, sikre at Aron (hund) har det bra. Tar mye bilder. Oppsummert: Vi kjører, lufter hund, fyller drivstoff, spiser og sover.

3. Hva er egentlig ditt beste ferieminne og hvor var dette ?

– Ferieminner har vi mange av. Et av de gode fikk du i fjor, fra Mexico og Xochimilco. Denne gang har jeg lyst å presentere et kortreist minne fra oktober 21, på Hummersafari på Kvitsøy som var den siste tur jeg fikk med min storebror, Gunnar.

– Som et ferieminne vil jeg trekke fram et minne fra oktober 21, da vi var på hummersafari sammen med storebror, Gunnar. Foto: P. Sem-Henriksen

4. Hva synes du er det beste ved å ha ferie? Klarer du da å koble ut alt annet ?

– Det beste med å være på reise er å være i sakte bevegelse. Å oppleve noe nytt, kunne være nysgjerrig og utforskende. Bidra aktivt til å skape gode øyeblikk og gode ferieminner. Drar ikke på reise for koble ut eller av. Drar på reise for opplevelse, aktivitet og påfyll av ny energi.

Se flere bilder fra ferien - bla mot høyre