LESERBREV: Kjære politikere i Randaberg Kommune

Som en stolt del av Grødem Runners ønsker vi å rette oppmerksomheten mot et viktig prosjekt som vil bidra til å forbedre treningsforholdene for alle mosjonister, løpere og løpeentusiaster i Randaberg.

Dagens løpebane, en 400 meter grusbane, har tjent sitt formål gjennom årene, men det er på tide å løfte standarden for vårt løpesamfunn. Denne banen er dessverre svært utsatt for vannansamlinger under regnvær, og det ujevne, overgrodde dekket gir ikke optimale forhold for våre løpere.

Vi er stolte over å kunne si at Grødem Runners nå har over 300 aktive medlemmer, og med det er en av de største klubbene i regionen. Dette viser ikke bare den voksende interessen for løping, men understreker også behovet for oppgraderte treningsfasiliteter.

Derfor står Grødem Runners samlet i et ønske om å oppgradere løpebanen til et skikkelig løpedekke. Dette vil ikke bare gi bedre løpeforhold, men det vil også redusere risikoen for skader og gi et mer tilgjengelig treningsmiljø for alle aldre.

Vi har også drømmer om et moderne lysanlegg som vil gi muligheten for trygge kveldsløp og forlenge treningsdagene for våre løpere. Dette vil ikke bare være til nytte for Grødem Runners, men for hele samfunnet som kan dra nytte av en opplyst og trygg treningsplass.

Vi forstår at dette er et stort prosjekt, og det vil kreve investeringer, men vi er overbevist om at fordelene for helsen og fellesskapet vårt vil overstige kostnadene. Vi håper på støtte fra kommunen, lokale bedrifter og enkeltpersoner som ser verdien av å gi Randaberg et topp moderne løpeanlegg.

Økonomisk sett ønsker vi å bygge dette som et frifotanlegg. Dette åpner for muligheten til å sikre opptil 50 prosent av investeringen gjennom spillemidler. Vi har allerede ambisiøse planer om å søke støtte fra ulike stiftelser og samarbeide med lokale sponsorer som ønsker å investere i et sunnere og mer aktivt samfunn.

Vi ønsker å understreke at den totale investeringen for kommunen vil være relativt lav i forhold til de langsiktige fordelene. Med støtte fra ulike kilder vil Grødem Runners bidra betydelig til finansieringen, og vi tror på et bærekraftig partnerskap for å gjøre dette prosjektet til virkelighet.

Vi ser frem til å jobbe sammen med kommunen, lokale bedrifter og enkeltpersoner som deler vår visjon om å skape et topp moderne løpeanlegg for alle.

Sammen kan vi skape et inspirerende sted for alle som ønsker å løpe, trene og nyte det vakre landskapet vi er så heldige å ha rundt oss.

La oss sette Randaberg på kartet som et sted der løpingen blomstrer, og hvor alle kan utfordre seg selv og nå sine mål. Vi ber om deres støtte og ser frem til å skape et fantastisk treningsmiljø for hele samfunnet!

Med løpehilsen, Styret i Grødem Runners