TV-PROGRAM: – Jeg er helt overveldet over at jeg er videre. Nå begynner det virkelig å dra seg til, og det at jeg nok en gang kom gjennom nåløye synes jeg bare er helt fantastisk, sier han til Randaberg24.

For i kveld var det altså Thomas Tvedt fra Randaberg som var en av dem som deltok i The Voice, i aller beste sendetid på TV2. Denne gangen var det klart for dueller, og mentor Ina Wroldsen hadde satt Thomas sammen med Lill Regine Skaug fra Ringsaker.

Kun én av dem fikk være med videre på mentorens lag, mens den som ikke blir valgt med videre av egen mentor, kunne stjeles av en annen mentor.

Thomas Tvedt sang sammen med Lill Regine Skaug fra Ringsaker. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Som jeg tidligere har sagt er det jo bare et spørsmål om før jeg ryker ut, fordi det er så mange flinke deltakere, og fordi sannsynligheten for å være den ene som vinner er ekstremt liten. SÅ jeg er bare takknemlig for alle muligheter jeg får! Neste del i programmet er «knockout». Her setter mentorene sammen to og to deltakere fra sitt eget lag, slik som i «duellrunde». I knockout kan ingen stjeles, så da er det «vinn eller forsvinn».

I kveld har han sett opptaket på nytt - og unge Tvedt ble faktisk også overrasket over seg selv, forteller han.

– Det var veldig fint å se opptaket igjen. Jeg er overrasket over at jeg hørtes så rolig ut. Da vi kom til siste refreng husker jeg at jeg nesten svimte av på scenen. Jeg tror ikke det synes, og det høres i hvert fall ikke, men jeg hadde et par sekunder hvor jeg bare forsvant litt fra virkeligheten. Det er så mye kraft som skal til for å synge de høye tonene, og når du legger alle nerver og forventningspress på toppen ble det en ekstrem situasjon som utøver.

– Kan det sammenlignes med noe, det du har gjort fra scenen?

– Selv om det ikke ser ut som idrett, så er det på mange måter likt en innspurt, hvor du gir alt, og ikke kan holde noe tilbake. SÅ jeg ble veldig overrasket over at det faktisk hørtes så bra ut som det gjorde - men du verden så glad jeg er for å ha tatt meg et steg videre, avslutter han.

Foto: Jesper Malthus-Andersen / TV 2

– Det var vakkert, dere liker å synge med hverandre, sa Espen Lind som sa dette var et nydelig øyeblikk.

Lill Regine Skaug fra Ringsaker, som Thomas sang sammen med, gikk også videre, for hun ble tatt av en av de andre dommerne.