TRAFIKK:

Den tosidige, enveisregulerte sykkelveien med fortau på Torvmyrveien nærmer seg ferdig. Planen er å ha den helt klar til høstens skolestart, men randabergbu Jan Roar Førre er oppgitt og mener den virker mot sin hensikt.,

— Skal ikke et fortau trygge de myke trafikantene. Dette må være verdens største snoflekant. Hvem skal stå til ansvar om det skjer noe med folk på denne veien?

Han er ikke alene om å klage, Randaberg24 er kjent med at syklister, sparkesyklister, blinde, svaksynte og brukere av både rullator og rullestol sliter på veien. Førre kan ikke begripe at noen har godkjent den 3 til 4 cm høye «snoflekanten».

— En meisler vell ikke ned en fortauskant midt i Randabergs mest trafikkerte vei. Hvorfor kan de ikke bare asfaltere det beint. Det vil etter min mening være tryggere for de myke trafikantene.

Randaberg24 har etter en prat med Jan Roar Førre, hørt med de ansvarlige for prosjektet i fylkeskommunen. De skjønner problematikken, men har ikke hørt klager selv. Neste steg etter asfaltering er å legge rødt belegg for å skille syklister fra myke trafikanter. Løsningen skal nemlig prøves i distriktet og evalueres etterhvert.