LEIRSKOLE:

I dag kom 8-ende trinn hjem fra Knaben etter en uke med moro i snøen. Det var ingen tvil om at elevene ved Grødem skole hadde hatt en fornøyelig, iskald og for noen en særdeles tung tur. Flere av elevene hadde verken gått på ski eller smakt på vann fra rennende bekk fra før, så turen var for noen en svært lærerik tur.,

Randaberg24 slo av en prat med Oskar Grov, Tirill Ueland og Mathea Knutsen da de ankom parkeringsplassen til Grødem skolen. Alle tre skulle ønske de kunne blitt igjen på Knaben.

— Vi har gått 18 km på ski, opplevd gruvene, handlet i den lokale nærbutikken og badet i svømmehallen på leirstedet. Det har vært en trivelig tur, sa alle tre samstemt.

Noe av det kjekkeste elevene opplevde på turen var kveldens underholdning. Første kveld var det 8A, kvelden etter 8B, før lærerne avsluttet det hele siste kveld. Med seg hadde elevene hver sin 200 lapp, som de fikk bruke på butikken som hadde åpent kun for elevene.

— Skulle ønske skolen var slik hver uke.

Hver dag hadde de kun lov til å være på telefonen 1 time. Den benyttet de seg av å sjekke sosiale medier og ringe hjem til sine foreldre, men alle tre var enig om;

— Det er faktisk kjekt å være uten telefon. For da må en leite etter den en skal ha tak i og så er jo telefonen en tidstyv, avslutter alle tre.

For er det noe de har lært på turen, så er det at en klarer seg fint uten telefon.