SOMMERDRØSEN: Som de to foregående årene skal Randaberg24 har sin lille sommerdrøs med forskjellige folk.

Utgangspunktet er bare noen ganske få spørsmål til hver og en. Samtlige får de samme spørsmålene og svarer for seg ut fra det, eller like i nærheten.

Dette året er det disse fire spørsmålene som er utgangspunktet:

* Hva er dine ferieplaner i sommer?

* Har du et ferieminne du husker spesielt godt?

* Hva gjør du på når du er ute på en feriereise?

* På hvilken måte er årets sommerferie annerledes for deg, hvis den er det?

Idar Kolnes nyter utsikten på ferie. Foto: Privat

I dag er det Idar Kolnes Goa som har takket ja. Til daglig er han leder av Teknisk drift i kommunen, men på fritiden går det ganske mye i løping, som ivrig medlem av Grødem Runners.

Det er imidlertid ferietid for mange - og Idar har planene klare.

— I år går turen til Spania, reiser i juli og blir der i tre uker. Late dager ved bassengkanten, tur til stranden og ikke minst løpeturer, nærmeste løpebane er lokalisert.

Det blir altså Spania dette året, der man omtrent er garantert godt vær og gode sommertemperaturer. I fjor var det en annen ferie.

— Det første som slo meg om ferieminnervar sommerferien i fjor. På grunnav pandemien ble det som «alle» andre, norgesferie på oss også. Vi fikk mange gode opplevelser, som vandring over vidda fra Ulriken til Fløyen i Bergeen, syklet deler av Rallarveien fra Myrdal til Flom, besøk i både Bjørneparken og Langedrag - og det er noe jeg kan anbefale alle barnefamilier, for Norge er jo et flott land å feriere i.

Det året er det altså ikke norgesferie, men aktiviteter i Spania blir det også for familien.

— Vi prøver å legge opp til litt variert aktivitet. Viktig å finne på noen aktiviteter som ungene kan kose seg med, også ha rom for late dager ved bassenget. God mat og drikke hører alltid med.

Han legger til:

— Jeg tenker at årets ferie er litt tilbake til normalen i forhold til de to foregående årene. Vi har i hvert fall ikke tenkt så mye på om vi må forholde oss til noe korona-regelverk. Men en skal vel kanskje ikke ta «seieren» på forskudd, ting kan jo endre seg i år også. Det skal bli godt å komme seg sørover igjen.