SKOLE: På Grødem, Goa og Harestad skole er gjenglemte klær et årlig problem. Når sommeren nærmer seg går flere sekker med fullt brukbare klær til Fretex.

Goa skole har over lengre tid hatt den ordningen at klærne går til et barnehjem i Ukraina, men på grunn av krigen mellom Russland og Ukraina, har lagre med klær bare vokst, noe som henger sammen med at en ikke får fraktet dem inn i det krigsherjede landet. Så i år går de gjenglemte klærne på Goa til Fretex, og det er snakk om en god del svarte sekker.

Selv om det ser mye ut, har skolen aldri hatt så få gjenglemte klær. Foto: Simen Ingemundsen

Randaberg24 tok turen innom Grødem skole for å sjekke hvor mye klær som er gjenglemt der. Samtlige av grunnskolene har sendt melding til foresatte om å hente klær som jakker, refleksvester, regntøy, håndklær, gymbagger, badetøy og sko for å nevne noe.

— Det er alltid noen som henter. Siste dag for å hente klær er uansett tirsdag 27. juni, etter det går resten til Fretex, sier kontorsekretær ved skolen, Kjersti Gilje Fossan.

Det er med andre ord få dager igjen å hente. For en liten uke etter skolen stenger for sommeren går renhold i gang med å vaske og bone gulv, og da er det nye eiere som får glede av klærne.