FRAVÆR:

Covid-19 slipper ikke taket og mange på Randaberg har vært, eller er rammet av dette. Det siste døgnet er det meldt om 44 nye smittetilfeller, mens det nærmer seg 1.000 smittede i februar.,

Dette får naturligvis følger en del steder, som ved skolene. Etter nyttår har det vært flere hundre skolelever som har vært smittet og som dermed har vært borte fra sine pulter i klasserommene.

Rektor Per Jarle Marsli ved Grødem skole. Foto: FOTO: Per Thime

Ved de tre grunnskolene på Randaberg, merkes det altså godt, men det er ikke bare blant elevene.

— Status på Grødem skole er at det fra januar har vært mye smitte blant elevene, men fra sist uke økte fraværet blant ansatte også. Nå står vi midt i det, sier rektor Per Jarle Marsli til Randaberg24 i dag.

Han forteller videre at skolen etterstreber å gi elevene et tilbud som er mest mulig likt ordinær skole.

— Vi må avvike noe, men alle er på dekk og vi gjør alt vi kan for å ri av denne stormen. Det går over, fortsetter Jarli.

Ved Goa skole er det Hilde Hesby som er rektor og som også merker pandemien godt i disse dager.

.

— På Goa opplever vi høyere sykefravær enn normalt - dette selvsagt på grunn av pandemien. Vi forsøker å opprettholde et så normalt tilbud som mulig for elevene våre gjennom bruk av vikarer, og i tillegg strekker de ansatte som er friske og på jobb seg langt og tar på seg ekstra oppgaver.

Harestad skole er heller ikke kommet unna smitte blant personalet ved skolen.

Eva Walde Lund ved Harestad skole. Foto: FOTO: Per Thime

— Her ved skolen er det også mye covid-fravær. Vi opplever at personalet strekker seg langt for å kompensere for fraværet, både gjennom vikartimer og omorganiseringer etter behov, sier Eva Walde Lund, rektor ved skolen.