KOMMUNALT: I formiddag holdt kommunen åpent på utelageret sitt igjen. Denne gang handlet det om hageavfall, som kommunalt ansatte tok imot gratis. En av dem som tok i bruk tilbudet var Asbjørn Kolnes.

– Dette er en glimrende ordning, og jeg pleier alltid å huke av denne dagen i kalenderen, sier Asbjørn Kolnes, som bare på 45 minutter hadde lesset av fem lass med ligusterhekk.

– Jeg vil takke kommunen, nå fikk jeg anledning til å kvitte meg med ligusterhekken som har plaget meg i mange år. Den hadde vokst seg så altfor stor, og jeg har ventet på denne dagen.

Det som leveres mest av er rester etter hekk og greiner. Foto: Simen Ingemundsen
Det strømmet på med folk som tok tilbudet til kommunen i bruk. Foto: Simen Ingemundsen

Jone Mæland Sande i kommunen forteller at de pleier å få inn et sted mellom 20 og 40 tonn med hageavfall når de holder utelageret åpent.

– Det varierer veldig fra gang til gang, sier Mæland Sande.

Hageavfallet som kommer inn denne lørdagen kjøres til Sele for kompostering, slik det blir levert til IVAR på Forus som kompostjord.

På kommunens nettside stod det i forkant at det ikke lenger var mulig å levere elektronisk eller farlig avfall på lageret i Vistestølen, men at dette kan leveres gratis hos en betjent gjennvinningsstasjon for eksempel IVAR (Interkommunalt selskap, som betyr at det eies av flere kommuner, blant annet Randaberg kommune) eller hos en forhandler som selger samme type produkt som du ønsker å kaste.

Foto: Simen Ingemundsen