KULTUR: Denne uken skjer det mye på Varen kulturscenen, «Desembernatt - Me komme hjem igjen te jul» i kveld, «Christmas with Nordic Tenors» på fredag og «Pippi feirer jul» på søndag.

— Vi gleder oss til denne siste uken med juleforestillinger, her er det mye fint å se frem til. Desembernatt har godt over halvfull sal. Det vil bli god stemning når Espen Hana, Mia Gundersen og gjengen kommer i kveld. Også «Pippi feirer jul» forventer vi over 250 publikummere på, sier Torgeir Nes og legger til.

— Det er kjedelig at det ikke kommer enda flere til disse forestillingene, men det er tydelig at det er mye som skjer rundt omkring og at folk enda ikke helt har kommet tilbake etter pandemien. Det var ikke så mange arrangementer som ble helt utsolgt før pandemien heller.

Disse fem opptrer på kulturscenen i kveld. Foto: Mikrofonen.no

Han har forståelse for at arrangørene trenger å selge billetter for at det skal gå rundt, og at de gjør sitt beste. Nes tror ikke at kulturhuset i Randaberg er alene om dårlig salg. Han mener det henger sammen med endrede publikumsvaner under pandemien, et bredt tilbud i regionen og mange som har noe dårligere råd i disse tider.

— Jeg tror folk kommer gradvis tilbake, og håper at folk tar turen innom arrangementene denne uken, avslutter Nes.

Torger nevner randabergrevyen «Opp med et smell» sine tre hele utsolgte kulturhus, jubileumsforestillingen og kulturskolen sin julekonsert som tre av årets høydepunkt. Kulturskolen sitt arrangement var bare 100 billetter unna utsolgt. Alle disse er lokale arrangementer, noe som Nes synes er flott, for et av målene med kulturscenen er å være en viktig arena for lokale arrangører.

Neste år starter med Thomas Tvedt, Christina Bergli og Ryfylke visegruppe, og mye annet er planlagt utover våren.