LESERBREV: En god kommune måles i hvordan man tar vare på de som trenger det mest.For de fleste av oss er det å ha en jobb å gå til og ha en egen plass å bo en selvfølge.

For andre, også i Randaberg, er det ingen selvfølge. Det vil Randaberg Arbeiderparti og jeg gjøre noe med.

I et demokrati er det slik at alle som oppholder seg lovlig i landet, har rett til å bevege seg og bosette seg hvor de vil. Denne retten er klart uttrykt i ulike FN-konvensjoner og i menneskerettighetsloven. Dette gjelder også mennesker med nedsatt funksjonsevne.

I perioder av livet passer det best for mange å leie bolig. Men mange blir leietagere over lang tid selv om de ikke ønsker det, fordi utleieprisene er så høye at det blir vanskelig å spare nødvendig egenkapital til kjøp av egen bolig. Dette gjelder i aller høyeste grad mennesker med funksjonsnedsettelser.

Det å få mulighet til å eie sin egen bolig gir økonomisk frihet. Eier du «kaster du ikke pengene ut av vinduet». Du betaler ned på noe som er ditt og som gir deg kapital og muligheter. Eier man boligen kan du prege den mer som du vil, pusse opp og gjøre den «til din». Dette må i større grad innbyggere i Randaberg med funksjonsnedsettelser få muligheten til. Rammen for startlån via husbanken og boligtilskudd må økes og informasjon til unge med funksjonsnedsettelse og deres pårørende må styrkes.

Randaberg Arbeiderparti vil hver dag arbeide for at en god kommune skal bli bedre for alle, og at retten til egen bolig skal styrkes.

Jeg står på listen til Randaberg Arbeiderpartiet for at jeg tror på et samfunn med små forskjeller, et Randaberg-samfunn som bruker de store pengene på de som trenger det mest og at alle skal få muligheten til å leve så selvstendige liv som mulig. Det er et Randaberg som blir enda bedre for alle.

Med hilsen

Randi Svendsen Listekandidat Randaberg Arbeiderparti.