Foto: Heiko Junge / NTB

PRESSEMELDING: Like før klokken 22.30 i kveld fikk politiet melding om trafikkulykke mellom to biler i Randaberg kommune. I den ene bilen befant det seg en familie på to voksne og to barn, tilsynelatende uten fysiske skader. Sjåføren av den andre bilen stakk fra stedet. Politiet ble etter hvert kjent med at vedkommende, en mann i 40-årene, var bevæpnet.

– Politiet iverksatte umiddelbart søk etter mannen, og klokka 22.44 fikk vi melding om at vedkommende hadde tatt seg inn i en bil og tatt sjåføren av denne som gissel. Politiet sporet raskt opp bilen, og fulgte etter den mot Stavanger. Mistenkte skjøt da ut av vinduet og mot politiet, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen. Det oppstod så en skuddveksling mellom politiet og mistenkte, som ble truffet av et skudd. Gisselet, samt en polititjenesteperson ble også truffet av skudd.

– Gjerningspersonen ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus, og ble etter kort tid erklært død. Gisselet er påført moderate skuddskader, og skal ikke være livstruende skadd. Polititjenestepersonen ble skutt i brystet, men grunnet bruk av skuddsikker vest er han ikke skadd, opplyser Fenne-Jensen.

Varsling av pårørende pågår. Spesialenheten for politisaker er varslet.

Foto: Heiko Junge / NTB