BAROMETER: Randaberg kommune gjør det bra innen mye og totalt sett er Randaberg på 62 plass av alle landets kommuner. Siden den første oppstillingen kom tidligere, er det nå justert plassering med hensyn til økonomiske rammebetingelser.

Da er Randaberg to plasser opp i forhold til den første oversikten.

Randaberg kommune er på 62. plass av alle landets kommuner på kommunebarometeret. Foto: Per Thime

Randaberg kommer godt ut på mye - men også mindre bra på annet. Best er man i det som går på skole. I landet er Randaberg på 20. plass, noe som er best i hele Rogaland. Sola er neste på listen på skole, men på 68. plass i landet.

Ordfører Jarle Bø (Sp) har lest den endelige rapporten og sier dette om plassering på 62. plass for hele landet.

– Dette omfatter mye, av og til går det opp og av og til går det ned. Dette vi leser nå viser at vi er på rett vei på mye. Jeg er mektig imponert over den jobben som gjøres i kommunen og de ansatte. Det er deres fortjeneste at dette går rett vei.

Ordfører Jarle Bø (Sp) er fornøyd med mye i kommunebarometeret. Foto: Arkivbilde

Kommunebarometeret til Kommunal Rapport brukes i grønne, gule og røde farger. Barometeret består av 12 kategorier, som vist på skissen under.

– Vi ligger riktig og bra plassert på de viktigste tjenestene vi leverer. For meg som ordfører er dette bra. Vi får bekreftet at vi driver på en god måte.

Som man kan se, så er det alle de tre kategoriene for Randaberg. Hvis vi holder oss på grønn farge, da viser det at kommunen kommer godt ut av både pleie- og omsorg, Helse og Vann og avløp.

Når det kommer til vann og avløp så er Randaberg kommune faktisk helt i toppen på mye, som vannkvalitet.

For pleie og omsorg er Randaberg på 78. plass i landet, og 7. plass i fylket. Mye her er også bra, men det er også noen enkeltpunkter som er med og trekker ned.

Dette er oversikten fra kommunebarometeret. Foto: Skjermdump fra Kommunal Rapport

Når det kommer til økonomi viser oversikten alt fra grønt, gult og rødt. Positivt var det at kommunen er an av de kommunene i landet som har redusert gjeldsgraden mest av samtlige kommuner her i landet.

Den endret seg nemlig med hele 19,5 prosent det siste året. Snittet for landet var minus 1, 08 prosent.

Når man ser det som dreier seg om økonomi totalt sett, så forbedrer kommunen plasseringen med 44 plasser i forhold til året før, man går altså opp.

– En av årsakene til det er at kommunen leverte et solid overskudd for 2023, forteller ordfører videre.

Når ordfører nå har lest barometeret - så er totalen et godt inntrykk.

– Barometeret baserer seg på kostra-rapportering for alle kommuner i Norge. Vi vet vi leverer gode tjenester, men det er interessant å se hvorfdan vi ligger an, også i forhold til andre kommuner. Dette er en rettesnor for oss, og vi jobber alltid for å bli bedre, avslutter en fornøyd ordfører.