FOTBALL: I formiddag hadde Frelsesarmeen sin årlige førjulsturnering i gatefotball, som er et historisk fenomen kommer fra gata. Fenomenet er internasjonalt og hovedmålet er å gi folk et bedre liv.

Vår Energi Arena Randaberg (tidligere Randaberg Arena) er faktisk en internasjonal gatefotballbane i Homeless World Cup.

– Dette er et konge innendørs anlegg, og det er flott å få denne muligheten før jul, sier Jostein Jonasmo, som er leder for gatefotball i Frelsesarmeen.

Blant spillerne er det de som har slitt med rus og som har vært innom psykiatrien.

Normark i aksjon. Foto: Simen Ingemundsen

En av spillerne, Tina Normark har slitt med rus, og ble fri for rusmidler i 2021. Fotballen ble redningen i hennes liv. Normark har også deltatt i VM i USA, der hun scoret mål mot Romania.

– Vi tapte 10–1, så jeg er veldig stolt over lagets eneste mål, som var mitt, sier Tina Normark, som trener i en fotballbinge på Auglend, der har de for øvrig sitt klubbhus.

Sporten ga henne nytt og friskere nettverk, og i dag jobber hun i Frisk alternativ.

– Uansett vær så trener vi i ballbingen vår, er det snø på banen, måker vi den og setter i gang med økten. Fotball er så viktig for oss, og det gir livsglede, større en rusen ga meg, avslutter en stolt Normark.

Se bildene fra Frelsearmeens turnering i gatefotball (bildene er tatt av Simen Ingemundsen);