TORVMYRVEIEN: - Dette vil bedre trafikksikkerheten langs og ved Torvmyrveien. Det å få på plass denne løsningen er bra for Randaberg og for det som er en del av Bymiljøpakken for Nord-Jæren.

Det sa seksjonsleder i fylkeskommunen da dan nye gang og sykkelveien ble åpnet i formiddag.

Til stede var representanter fra fylkeskommunen, Randaberg kommune, Bjelland As og flere andre. Blant dem 25 inviterte elever fra Harestad skole. Noen av dem deltok blant annet med danseoppvisning.

Elever fra 7. klasse ved Harestad skole deltok med en flott og spenstig danseoppvisning. Foto: Per Thime

Ordfører Jarle Bø (Sp) var en av dem som deltok.

– Dette ble det startet planlegging av allerede i 2017 og nå er det ferdig. Dette er en flott og viktig dag. Jeg må også innrømme at jeg stilte meg spørsmålet da det ble kjent om bygging - hadde vi ikke allerede en velfungerende gang og sykkelvei her? Nå tror jeg ikke det er mange som stiller dette spørsmålet lenger, for i dag synes jeg dette fremstår som meget godt utført arbeid av samtlige som har vært involvert i dette viktige prosjektet som altså er en del av Bymiljøpakken.

Før han la til:

– Her på Randaberg er vi ikke kjent for de siste årene å lage ting som blir rimeligere, men dette er kommet rimelige i pris enn det som var satt. Det er veldig bra.

Foto: Per Thime

Åpningen var det leder av Samferdselsutvalget i fylkeskommunen som sto for. Ole Ueland var også godt fornøyd.

– Det er en stor ære å få være med på denne åpningen av dette flotte og viktige prosjektet. Vi vet at deler av det nye er etter dansk løsning. I Danmark er de kjent for å legge godt til rette for syklister og gående. Her får vi det samme på Randaberg, som den første kommunen her i fylket, men helt sikkert ikke den siste. Gratulerer med dagen alle sammen, dette er en flott dag å åpne opp på og samtidig vil jeg takke alle involverte, sa Ueland.