LESERINNLEGG: Det er med stor undring jeg registrerer at noen av næringslivslederne i Randaberg gir sin uforbeholdne støtte til Senterpartiet med Jarle Bø i spissen. Så må jeg innledningsvis si at jeg jobber godt sammen med Jarle Bø, både da jeg var ordfører og han var varaordfører, og nå når Høyre er i flertallsposisjon sammen med Senterpartiet.

Det er slik at en stemme til Jarle Bø er en stemme til Senterpartiet. Et parti som har innført strenge restriksjoner på innleid arbeidskraft. Dette har rammet flere bedrifter i Randaberg, bedrifter som har store sesongsvingninger i løpet av et produksjonsår. Både innen landbruk og industribedrifter. Minner om at disse nye restriksjonene er innført av Senterpartiet og Arbeiderpartiet sammen med støtte fra bl.a Sosialistisk Venstreparti sentralt. Jeg kjenner flere bedrifter som i dag ikke responderer på forespørsler fordi det vil medføre for stor arbeidsbelastning på allerede fast ansatte i kortere perioder. Dette medfører at flere vil stå utenfor muligheter til å opparbeide seg arbeidserfaring, som kunne fått den erfaringen gjennom sesongarbeid. Flere bemanningsbyråer tar heller ikke inn midlertidige ansatte for videre utleie. På sikt vil dette medføre at svært mange som normalt ville kunne bli inkludert i arbeidslivet ikke får denne muligheten, unge som eldre.

Så minner jeg også om at en ordfører må fremme det flertallet kommunestyret har bestemt, enten ordfører er enig eller uenig. Det er også slik at ordføreren ved de fleste tilfeller fremmer saker som han eller hun vet det er flertall bak. Når et kommunebudsjett blir fremlagt, er det ofte andre partier som sammen har dannet grunnlag for dette, og i de siste årene har det vært en god bredde bak budsjettene.

Det står også å lese i artikler iblant annet Bygdebladet fra noen næringslivsledere, at politikerne i Randaberg ikke har næringslivserfaring. Dette er direkte feil, og jeg minner om at flere har lang yrkeserfaring fra det private næringsliv. Jeg selv har mer enn 40 års erfaring fra både mindre og større selskaper, både som ansatt og leder. Etter det jeg kan lese fra valglistene hos de øvrige politiske partiene, så ligger Høyre i teten med næringslivserfaring.

Avslutningsvis minner jeg om at Jarle Bø ved forrige valg lovet at han skulle skape 1000 nye arbeidsplasser her i Randaberg. Selv om vi alle har dette som mål, er det kanskje ikke klokt å gi et valgløfte som er vanskelig å etterleve, og jeg minner om alle valgløftene Senterpartiet sammen med Arbeiderpartiet hadde ved siste stortingsvalg. Kan ikke se at mange av disse løftene er innfridd, foruten oppløsing av kommunesammenslåinger.

Ved å stemme Høyre får du en helhetlig næringspolitikk, god økonomisk styring, en trygg eldreomsorg, et godt bomiljø og en trygg oppvekst for den kommende generasjon.

Med hilsen Bjørn Kahrs