JUNIOR-NM:

I morgen er det junior-NM i friidrett på Askøy. Sebastian van der Veen fra Randaberg klarte junior-NM-kravene på 5000 meter og skal konkurrere mot 27 andre løpere fra resten av landet.,

– Målet er å klare det under 15.min, det er det som er NM-kravet på seniornivå. Klarer jeg det, tror det blir en fin plassering også, sier Sebastian.

Hva fikk deg interessert i løping?

– Jeg har løpt siden ungdomsskolen og vært med på noen lokale løp, men det er først det siste året jeg har løpt for en klubb. Jeg går på St. Svithun og jeg kom da i kontakt med løpetreneren på skolen, det endte opp med at jeg tok friidrett som valgfag i 3.klasse og da blir du automatisk en del av løpeklubben til Skjalg. Så jeg har vært en del av Skjalg det siste året, sier attenåringen.

Sebastian mottar førstepremien for prestasjonen i Randabergfjellet opp. Foto: FOTO: Øystein Thorsen

Historisk

20.juni ble det for første gang arrangert Randabergfjellet opp. Distansen var 3,4 kilometer og Sebastian ble historisk og vant herreklassen med tiden 10.43.

— Drømmer du om å løpe på et bra internasjonalt nivå?

– Det er veldig få som klarer det, så jeg tviler, men vi får vente å se. Klarer jeg NM-kravet til senior, vil jeg si at jeg i alle fall har kommet opp på et habilt nivå i Norge, sier han.

Selv om det er 5000 meter han skal løpe på søndag, er det 800  og 1500 meter han har mest erfaring fra.

– 800 meter er kjedelig. Det er altfor kort. 1500 er gøy, men jeg liker det egentlig bedre jo lengre det er, sier han.

Militæret

Sebastian sier at han ønsker å bli så god som mulig, men først venter militæret.

– Jeg skal i artilleriet på Setermoen i Troms til høsten, så det blir kanskje litt vanskelig å holde løpingen vedlike, men jeg skal gjøre det så langt det lar seg gjøre. Så må jeg vel studere noe også etter hvert, men det har jeg ikke tenkt på så mye enda, sier han.