VOLLEYBALL: Randaberg var overhodet ikke skrudd på fra start da laget spilte mot TIF Viking i første semifinalekamp i sluttspillet. Kamper skal spilles og man vinner dem ikke sånn uten videre.

TIF Viking vant 3–0 og påførte Randaberg deres aller første tap denne sesongen.

– Dette var ikke det vi satset på før kamp, men TIF Viking spilte en god kamp, samtidig som vi ikke leverte som forventet. Randaberg ble tatt litt på senga og kom seg heller ikke skikkelig oppå, sier trener Espen Sørbø.

For i det første settet var det hjemmelaget som til tider valset over damene fra persillebygda. Randaberg kom aldri i gang og hjemmelaget parkerte til tider vinneren av grunnserien, Randaberg.

Da første sett var ferdig hadde TIF Viking «skamslått» Randaberg hele 25–13. Det er ren og skjær utklassing i volleyball.

I sett to startet også TIF Viking best og ledet 3–1 før Randaberg kom seg. Randaberg ledet 6–4, men det var også klart at her var det motstand på gang, for laget fra Bergen kom seg tilbake og fikk 8–8 før Randaberg tok to kjappe poeng ved Wilde Jakobsen, men friskmeldt var ikke laget.

Men, Randaberg begynte å komme til hektene, for anført av Tuva Aarrestad ble det både 12–10 og 13–10 ledelse.

Men, man skal ikke ta noe for gitt i volleyball. TIF Viking har gode spillere og slo seg tilbake i settet. Randaberg ledet 14–13, men da tok trener Espen Sørbø time-out. Det ble etterfulgt av smash fra Karoline Nore til 15–13.

Det var imidlertid ikke avgjort noe som helst. Hjemmelaget hadde i det første settet vist at laget kan hamle opp med landets beste lag, Randaberg. En god smash og et serveess sendte hjemmelaget opp i 18–16 ledelse før Maria Dahle slo tilbake og reduserte.

Men Randaberg sleit og det ble ny time-out da hjemmelaget ledet 20–17 og Randaberg var i ferd med å tape også dette settet - meget overraskende.

Maria Dahl sørget for spenning da hun reduserte til 21–19 etter et serveess. Etter dette vant Dasha Stuzhuk en blokk og det sto 21–20 til hjemmelaget. Da tok hjemmelaget time-out.

Det ble en spennende avslutning på settet. Randaberg hang på, kopm seg opp på 23–23, avverget settball og fikk 24–24. Settball ble det også på 25–24, men TIF kom tilbake på 25–25.

Randaberg burde dra dette settet i land, men det var ikke enkelt i det hele tatt. Hjemmelaget tok ledelsen 27–26 og hadde ny settball. Den tok de vare på og vant settet 28–26. Randaberg lå meget overraskende under 0–2.

I det tredje settet var det 8–6 ledelse til hjemmelaget, men mer ble det.

TIF Viking leverte og kom seg opp i 15–10 og 17–12 før Randaberg viste bedre takter.

På 17–15 tok hjemmelaget time-out, fikk to kjappe poeng etter det og ledet 19–15. Randaberg så altså ut til å gå på et tap, overraskende nok.

Wilde Jakobsen smashet inn redusering, men hjemmelaget svarte til 20–16 etter en smash som endte feil hos Randaberg.

Karoline Nore sørget for poeng, til 20–18 til hjemmelaget.

Nærmere kom aldri Randaberg, for hjemmelaget vinner 25–20 i tredje sett og vinner kampen overraskende 3–0.

Da er det 1–1 i kamper og det er ny kamp søndag ettermiddag.