VOLLEYBALL: Randaberg er seriemestre i eliteserien etter dagens borteseier mot Oslo Volley. Jo, det var et jevnt førstesett, så lenge hjemmelaget holdt ut.

For etter hvert ble forskjellen på lagene større og større, ikke bare i settet, men i hele kampen.

Da Randaberg vant andre sett 25–10 var det ingen som trodde dette kunne gå galt, noe det heller ikke gjorde, selv om Oslo Volley gjorde et forsøk i tredje og siste sett, men Randaberg snudde om og knuste laget som kjemper for å overleve i eliteserien.

Damene kan nemlig feire i kveld, med en ekstra kopp kaffe på flyplassen på vei hjem etter en solid kamp som ga 3–0 seier.

Det var et lag som hadde full kontroll på Oslo-damene. Randabrg leverte godt og forsvarsarbedeidet legger ofte et godt grunnlag for gode legg og avslutninger.

Svært mye var på stell for Randaberg, de valset rundt med motstanderlaget og vant akkurat som de ville, fordo Randaberg var minst ett hakk for store. Hele 10 matchballer hadde Randaberg, men det holdt med to, for Randaberg vant 25–15 etter at Maria Dahl satte det siste poenget.

En solid 3–0 seier!

Randaberg er seriemestre - fordi laget er det klart beste laget her i landet.

Martine Gilje og Randaberg-damene kan krysse av nok et seriemesterskap i boka. Gilje spilte igjen en solid kamp. Foto: Arkivbilde

KAMPEN: Det første settet var av det jevne slaget hvor lagene fulgte hverandre tett, helt til Randaberg ledet 18–15 og 23–18.

Det var nok til at Oslo Volley ikke klarte å slå seg tilbake i settet. Dermed hadde Randaberg fått overtaket de trengte - reiste i fra og vant settet ganske så greit, 25–18 - etter at Dasha Stuzhuk smashet inn settets siste poeng.

I det andre settet startet Randaberg best, flere hakk bedre enn hjemmelaget. Randaberg ledet 6–1 da hjemmelaget tok sin første, og ikke siste, time-out.

Oslo Volley hadde flere forfall før kampen, og stilte således ganske redusert - og en del spillere son normalt ikke får mye spilletid, fikk spille. På banen viste dette igjen i det andre settet. Randaberg var overlegne innledningsvis og gjorde just som de ville. 12–1 sto det på tavla da Kaia Markhus Flatekvål sendte sitt tiende poeng i gulvet. Ren og skjær utklassing, men fra et Randaberg-lag som viste klassespill.

Jo, Oslo Volley knep noen poeng, men alt i alt så briljerte Randaberg, byttet spillere og vant akkurat som de ville. Lekende lett var det - og vi kan ikke huske sist laget var så suverene i ett enkelt sett, som de vant så klart som 25–10. Ariel Vaigafa satte siste poeng, hennes 8 i kampen, og ren utklassing var dette settet resultatmessig.

Så var det dette tredjesettet da - det som kan være vanskelig med en svak start. Svak start fikk nemlig Randaberg og havnet bak, for Oslo Volley kjørte på og tok ledelsen 5–1, før Wilde Jakobsen reduserte. Den nevnte spiller plukket da sitt åttende poeng i kampen.

Randaberg kom seg kjapt på beina, for laget plukket poeng etter poeng og snudde settet fra å ligge under til å gå opp i 8–6 ledelse på direkten. Da tok hjemmelaget time-out.

Randaberg hadde hentet seg inn for godt. Tre feil hos hjemmelaget sendte Randaberg opp i 19–12 ledelse da Oslo tok sin andre og siste time-out.

Randaberg hadde med seg 11 spillere til kamp og alle fikk fortjent spilletid i kampen.

Randaberg var suveren, danset rundt med motstanderlaget og vant 25–15 i siste sett.