Månedens ildsjel i RIL Fotball: Jens møter ungene med respekt

«Tenk så kjekt ungene hadde hatt det hvis det ikke var for de voksne.»

Månedens ildsjel i RIL Fotball, Jens Middleton. Her fotografert da klubben stilte mange lag i Vildbjerg Cup tidligere i sommer.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FOTBALL: Slik svarer Månedens Ildsjel, Jens Middleton, når Randaberg ILs nettside spør hvordan han som trener jobber med spillernes holdninger.

– Alle 43 guttene på laget vårt er fantastiske gutter så her tror jeg foreldre og skole allerede har gjort en god jobb. Man må møte ungene med respekt og lære hver enkelt å kjenne. Det er en setning jeg har med meg hver dag "tenk så kjekt ungene hadde hatt det hvis det ikke var for de voksne" og det tror jeg alle trenere og foreldre kan lære litt av i barne- og ungdomsfotballen.

Middleton er altså månedens ildsjel i klubben. Videre skriver klubben dette:

-Hvordan og hvorfor kom du inn i klubben?

-Jeg begynte som trener for jenter født 2007 tilbake i 2013. Jeg ble med fordi laget trengte trenere. Etterhvert ble jeg også med som trener for gutter 13 år (bildet under) som jeg er trener for i dag. Fotballen blir fort en del av hverdagen og trening og kamp er alltid første prioritet.

– Hvilke roller har du hatt?

-Jeg har vært lagleder for et jentelag og i dag er jeg med som hjelpetrener for gutter 13 år.

– Høydepunktet så langt denne sesongen?

– Høydepunktet denne sesongen er helt klart Vildbjerg Cup som vi var på i slutten av juli. Vi hadde planlagt å reise tilbake i 2020 sammen med jentelaget jeg trente da, men det ble jo avlyst. Så jeg har egentlig gledet meg til dette i to og et halvt år. Når vi endelig fikk reise i år, så sto det til forventningene. Helt topp vær i fire dager og masse gode opplevelser for spillere, trenere og foreldre. God lagbygging.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til laget ditt, hva ville du bruke pengene til?

– Reise til Vildbjerg og bo i gymsal, hvert år.

– Hva kan Randaberg Fotball bli bedre på som klubb?

– Man kan alltid bli bedre på å tilrettelegge for trenere som kommer inn på de yngste lagene. Jeg husker jeg brukte mye tid på å gå rundt og se på andre lag trene for å lære, noe av dette kunne vært tilrettelagt fra klubben sin side.

– Hva er det beste med denne klubben?

– Det beste med RIL er at det er en klubb for alle, klubben