VOLLEYBALL: Koll var favoritter til å ta seg til finalen i Final Four, for Randabergs herrer er ikke kjent for de helt store overraskelsene når det virkelig gjelder.

Men, Randaberg viste noen takter og spill vi ikke har sett denne sesongen, eller på flere seonger når det virkelig gjelder, i lange perioder.

De to første settene var nemlig av et meget godt og solid merke. Det var et hjemmelag som var på hugget og som aldri gav seg. De ville rett og slett vinne, det lyste utenpå drakten at de skulle til finalen i Final Four og derfor var det også fortjent med 2–0 ledelse.

Koll slo tilbake i det tredje settet som de måtte vinne, men Randaberg var godt med, men Oslo-laget vant knepent 25–23.

Mye tydet på at Koll var tilbake - for i det fjerde settet var de bedre enn Randaberg i store deler av settet. Der Randaberg tidligere traff, bommet man mer - balnt annet så vi det i forsvar, i mottakene. Derfor var det en grei settseier til Koll og dermed ble det et siste og avgjørende femtesett etter 25–17 seier.

Da var det fem sett, hvor Randaberg kom best i gang og ledet 5–2, men hvor Koll slo seg inn og det ble 6–6. Da det var sidebytte ledet Koll knepent, 8–7.

Spenning var det igjen, for Randaberg knep de neste poengene og ledet 9–8, som ble 9–9 i en thriller av et sett. Koll kom foran med 13–11 da Randaberg tok time-out og det gikk mot tap.

Kjetil Riisland servet ut på 12–15, men den endte i nettet. Dermed var det Koll som vant kampen 3–2.

Randaberg var meget bra i de to første settene. Laget ledet 2–0, men Koll slo kraftig tilbake og spiller finale mot TIF Viking, mens Randaberg spiller bronsefinale mot NTNUI lørdag formiddag klokken 11.

SLIK VAR KAMPEN: I det første settet startet det jevnt og det holdt seg lenge.

Men, Randaberg hang med og tok over settet. Hjemmelaget kom seg opp i en pen 21–17 ledelse og sto distansen og vant settet 25–20 etter gode leveranser.

Randaberg-herrene viste mye bra mot Koll, spesielt i de to første settene. Foto: Per Thime

Det andre settet ble også ganske så intenst. Begge lag spilte lenge volleyball av god kvalitet. Koll startet best, men var aldri i mer enn to poengs ledelse innledningsvis.

Hjemmelaget varierte godt og viste seg godt fram, blant annet ved midtspiller Rune Berg ved flere anledninger. Randaberg lå bak, men hentet seg inn da de tok ledelsen 18–17, på et meget viktig tidspunkt i settet.

Randaberg ledet 20–18, men Koll gav seg ikke og reduserte. Det ble spenning til slutt i settet, men Randaberg kjente teften av seier og ledet 22–20. Koll slo seg inn i settet, for Randabergs forsvarsspill hadde sine mangler - og da plukket Koll to raske poeng og det sto 22–22, og helt åpent om settseieren. Koll servet ut, Randaberg opp i 23–22 ledelse.

Tommi Siventoinen servet ut, det sto 23–23, men Randaberg vant neste poeng og hadde settball. Den lyktes de ikke med og da var det like langt på 24–24.

Ny mulighet ble det da Kjetil Riisland sørget for poeng. Det ble avsluttet med nok et poeng til Randaberg, som da vant et meget severdig og spennende sett 26–24.

Randaberg spilte to meget gode sett mot Koll i semifinalen i Final Four. Foto: Per Thime

I det tredje settet var det også en jevn start de 200 tilskuerne på tribunen fikk se.

Randaberg hang bak et par poeng, men Randaberg hadde tidligere i kampen vist at laget var fullt på høyde - og bedre for dagen.

Randaberg heiv seg på, kapret poeng og tok ledelsen 8–6. Da ble det time-out for Koll. Det hjalp, for etter det var det Randaberg som kom bakpå. Koll tok poeng og Randaberg tok time-out etter at Oslo-laget ledet 11–9.

Det gjaldt å svare - og slå tilbake. Randaberg ledet 2–0, og i det tredje settet sto mye på spill. Koll ledet 17–15, men hjemmelaget kom tilbake på 17–17 før Koll igjen tok ledelsen.

Det. var helt åpent, men noe sa at dette skulle bli sett-tap, for hjemmelaget gjorde flere feil enn de hadde gjort tidligere i de to første settene. Koll tok ledelsen 20–17 og hjemmelaget tok sin andre time-ut, men kapret det neste poenget.

Settet gikk til Koll, for laget vant det til slutt 25–23.

Kjetil Riisland i angrep for Randaberg. Foto: Per Thime

Koll startet best i det fjerde settet og ledet 2–0 før hjemmelaget tok sitt første poeng.

Koll måtte vinne settet, men det var Randaberg klar over. Randaberg kom tilbake på 4–4, før Koll igjen var i ledelsen.

Det var spenning, for her var ikke noe som helst gjort. Koll beholdt ledelsen, men med knapp margin. Koll ledet 10–9 da dommeren gjorde om på et poeng og det ble omserv. Via blokken og ut ble det da Kjetil Riisland sørget for poeng til Randaberg og det sto 10–11.

Randaberg var solide i de to første settene, men mye tydet også på at Koll hadde våknet skikkelig. Laget presterte bedre i det fjerde sett, så langt og hadde en viss kontroll på Randaberg. Laget ledet 17–14 og styrte litt mot settseier og et femtesett i Randaberghallen. Koll hadde hevet seg betraktelig og ledet 19–15.

Koll var bedre enn Randaberg, også avslutningsvis og vant settet så klart som 25–17.

Til tider satt blokkspillet til Randaberg godt. Foto: Per Thime

Da var det kun en ting som gjaldt for begge lag, nemlig å vinne siste sett som spilles til 15.

Koll tok ledelsen, men Randaberg slo tilbake på 1–1. Koll smashet ut på neste, 2–1 til Randaberg og en god åpning.