Lokale toppspillere får avslutte med kvalik og cupfinale

Det har ikke vært spilt topphåndball i Norge siden midten av januar. På herresiden har det ikke vært kampaktivitet siden før jul. Nå skjer det endelig noe.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
SPILLER CUPFINALE: Malin Holta fra Randaberg får med seg cupfinalen før hun skifter klubb. Lørdag kveld kan det bli cupseier, men da mot storfavorittene Vipers Kristiansand beseires.

TOPPIDRETT:

I ettermiddag kom bekreftelsen på det Ole Andre Lerang, Trym Hamre Johannessen og Malin Holta har ventet på.,

Sesong for toppklubbene blir avsluttet før sommeren.

For Malin Holta betyr det at Sola-damene skal spille cupfinale hjemme i Åsenhallen mot Vipers fra Kristiansand. Datoen for finalen er 15. mai - altså i neste uke.

Det betyr at Holta får avsluttet sesongen i Sola før hun skifter til ny klubb. Hun skal spille for den ungarske toppklubben Siófok KC de to neste sesongene - i ligaen som heter Nemzeti Bajnokság I.

Det blir også avslutning for Ole Andre Lerang, Trym Hamre Johannessen. De to Viking-spillerne håper å redde plassen i toppdivisjonen, men skal først ut i kvalikkamper.

I best av tre kamper skal Viking spille mot Nøtterøy. Blir det seier sammenlagt blir det også videre spill i den øverste serien for de to spillerne fra Randaberg.

FAKTA:De gjenstående kamper i topphåndballen sesongen 2020/21, er:,, «Seriefinalen» i REMA 1000-ligaen for kvinner mellom Vipers og Storhamar. Spilles 11. mai i Kristiansand, NM-finalen for kvinner mellom Vipers og Sola. Spilles 15. mai i Stavanger, Kvalifiseringskampene for menn, bestående av Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten. Disse spilles best av tre i perioden 19.-26. mai. Vinneren av hver duell er klar for REMA 1000-ligaen for menn sesongen 2021/22,,