Ser fram til seriestart - knalltøffe åpningskamper

Når Viking HK gjør come-back i Eliteserien blir det med to spillere fra Randaberg på laget. Keeper Ole Andre Lerang og Trym Hamre Johannessen er begge sentrale brikker når serien starter denne uka.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

HÅNDBALL: 

Denne uka kribler det litt ekstra for noen, for det er seriestart for Viking HK. Eliteserien er bare kort tid unna, for onsdag kveld er det klar for come-back, borte mot Kolstad.,

På Viking spiller det to karer fra Randaberg. Veteranen Ole André Lerang er stødig keeper, mens Trym Hamre Johannessen kommer både til å gi juling og ta juling, som linjespiller.

Spente Vikinger

Hamre Johannessen er spent foran den første kampen, selv om ikke mange forventer seier borte mot trønderne, som nylig inngikk en stor sponsoravtale med Rema-gründerne.

— Det er bare å hoppe i det, for vi vet at det ikke blir en eneste enkel kamp denne sesongen. Dette blir en kamp for å overleve i divisjonen, og det er noe vi vet godt, sier Hamre Johannessen til Randaberg24.

Selv om det fort kan bli en tøff sesong, tror han også at laget skal bite fra seg.

— Vi er for det meste en gjeng unge spillere som gir alt. Vi har også en del rutine hos noen spillere, forteller han.

Sambygding i mål

En av dem som står for rutinen er Ole André Lerang - også han fra Randaberg.

— En keeper med rutine er godt. Ole Andre var meget god da han kom med i fjor. Vi som står foran han føler oss tryggere når vi vet det er en solid og god keeper bakerst.

Britiske Scott Harrington er Vikings nye hovedtrener, og har erfaring tidligere fra eliteserien i form av å ha trent Solas damelag.

Klasselag

,Kommende helg venter en enda større utfordring. Selv om Elverum har byttet en del spillere så holder de fleste dem som klare seriefavorittet - blant annet fordi laget har hentet en fransk superstjerne i

Luc Abalo

en spiller med åtte mesterskapsgull for Frankrike.

— Elverum er klasse! Så enkelt er det, for der er det stjerner på løpende bånd, også i lokale Alexander Blonz med fortid i Viking. Vi skal trykke på og gjør vårt for at de kan få seg en overraskelse, men først er det Kolstad som venter i morgen, sier Hamre Johannessen.

Publisert: