OPPSUMMERING: - Jeg synes kampen mot Bryne 2 tidligere denne uka beskriver årets sesong. En første omgang der vi spiller ut motstanderen og gjør veldig mye bra, og en andre omgang der vi ikke er i nærheten av noen ting. Til sammen utgjør dette en sluttsum som ikke er stabil nok til å kunne se på oss som et topplag. Kort oppsummert: En ok sesong med flere topper, men også noen dype daler.

Det sier RIL-trener Preben Andersen når han skal oppsummere sesongen 2022.

– Vi nådde ikke målsetningen vår som var topp 5, dog har selve posisjonen på tabellen aldri vært noe fokus. Jeg har vært mest opptatt av utvikling og de prestasjonene vi skaper sammen som et lag. Jeg hadde håpet på at vi skulle være mer på skuddhold til de beste lagene, men forstod tidlig at enkelte lag ville skille seg veldig ut fra resten i år. Toppnivået vårt matcher de beste i denne divisjonen. Dessverre har også bunnivået vårt vist seg å matche de dårligste. Da blir det litt ustabilt.

– Hvis du er skuffet over noe i løpet av sesongen, hva er det?

– Den største skuffelsen for min del i år har vært måten vi skrudde av på i forkant av sommerferien, og heller ikke klarte å stå løpet helt ut. Særlig de kampene vi tapte like før ferien kunne ha gitt oss et større moment inn mot høsten, og poengmessig hadde vi kunne satt oss i en posisjon der disse siste kampene nå ville vært av en større betydning.

Kvalikkampen mot VBK i cupen var den største skuffelsen denne sesongen. Foto: Per Thime

RIL-treneren forteller videre at når det gjelder enkeltkamper, så er NM-kvaliken mot VBK den som sved mest for stoltheten.

– Vi inviterte til fest, men fikk en umiddelbar og brutal tilbakemelding på at vi var et stykke bak der vi ønsket. Dog klarte vi å reise oss igjen. Vi har vist at vi har vært gode nok til å spille ut alle, og også vist i flere kamper at vi er gode nok til å slå alle. Hjemmekampen mot Bryne 2 var en personlig favoritt. 9 spillere var med fra Bryne sitt A-lag, men vi var utrolig lojale overfor hverandre og stod i mot presset. I tillegg fikk vi servert årets mål fra Martin Hestvik, og dro en herlig 1-0 seier i land.

Ellers er han også fornøyd med at laget var overlegne mot det som trolig blir puljevinneren, Eiger.

– På hjemmebanen vant vi 2–1 mot dem, men i den kampen var vi overlegne.

Han forstetter:

– Selv er jeg mest imponert over flere av spillerne i år. Mange har hatt stor personlig utvikling fra fjoråret. I tillegg har flere av de yngste kommet direkte fra juniorlaget og allerede tatt store steg, så det blir spennende å følge utviklingen.

Det ble seier mot Sokndal borte - i det som var en ujevn sesong for Randaberg. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Når det gjelder neste sesong, så er det klart at Mathias Harestad forlater laget til fordel for militære brakker og førstegangstjeneste.

– Det blir et stort tap for oss, men vi er klare for å ta ham i mot igjen etter endt dimisjon. I mellomtiden vil andre få muligheten til å fylle hans sko. Utenom Mathias tror jeg vi skal klare å beholde de fleste videre. Vi får stadig henvendelser på enkelte spillere hos oss. Det er bare positivt, for det viser at vi lar spillere få utfolde seg og utvikle seg hos oss, og det vil gi som regel kulminere i gode prestasjoner for laget. Dog er gresset sjeldent grønnere andre steder enn på Randaberg. Når det gjelder gress, i alle fall naturgress så har vi et stort fortrinn med å ha en kjempegod bane, selv om kunstgresset vårt åpenbart har sett sine bedre dager.

Når det gjelder spillere inn, så er planen å få tilbake Vegard Meling Nesse etter et kjapt opphold i Bremnes.

– Vi jobber også med å hente inn noen nye fjes som kan være med å forsterke og gi mer konkurranse i laget. I tillegg kommer vi fort til å ta opp noen flere juniorspillere permanent. Flere av våre yngste har vist skikkelig igjen i høst, og er klare for å ta nye steg. Det gror godt hos oss, så jeg er trygg på at neste sesong vil bli enda bedre, avslutter en ganske optimistisk RIL-trener.

Randaberg startet bra mot Hinna på bortebane, men Hinna vant til slutt 4–0 i vårens oppgjør. Foto: Arlivbilde, Per Thime

Når det kommer til statistikk for Randabergs spillere, så viser den at tre spillere deler tittelen årets toppscorer for Randaberg. Vegar Solstrand Ludvigsen, selv med 10 gule kort og kamper i karantene, scoret han 8 mål. Det samme antallet hadde kaptein Marius Naustdal Storevik og Tomas Granhøy Gundersen.

Videre fulgte Markus Eik (5), Glenn Ivan Pedersen (5), Lester Mitchell (5) og Martin Hestvik (4).

Når det kommer til gule kort, så er det altså Randabergs Vegar Solstrand Ludvigsen som per i dag har flest gule kort med sine 10. Det er mest av spillerne i Randabergs pulje i 4. divisjon. Markus Eik (7) er neste på listen, mens nedover følger blant annet Fredrik Førre (7), Marius Naustdal Storevik (4), Mathias Harestad (4) og Tomas Granhøy Gundersen (3).

Ifølge statistikken har Randaberg fått ett rødt kort, til Fredrik Førre. Det kom etter to gule kort i kampen mot Hana tidligere i høst.