Jan har jobbet med kamper i E-cup i flere måneder allerede

Onsdag spiller damene E-cup mot italienske Igor Gorgonzola Novara. Det er verdens 10 beste lag som kommer til Randaberghallen. Jan Bekkum er team-manager for Randaberg i E-cup – og det er mer enn nok å ta seg til før kampen.

Jan Bekkum er speaker på kampene i Randaberghallen, men også team-manager for damelaget i E-cupen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Var det noen som trodde at det bare er å møte opp til kamp når det skal spilles E-cup? Det er ikke det, for det er mye jobb som skal gjøre for mange, før første serv går onsdag kveld i Randaberghallen.

– Vi har jo visst at vi skulle være med en stund, så for vår del var det startet dette allerede i juni hvor vi sendte inn lister med opplysninger om klubb og arrangementsansvarlig. Etter hvert blir det mer – og mer. Kontaktskjema som det internasjonale volleyballforbundet, CEV, skal ha oppdateres jevnlig, sier Jan Bekkum.

Han er ikke bare speaker på kampene til damelaget, men han er i E-cup sammenheng og team-manager for laget. Det vil da si at Jan står for mye av kontakten som skal være i forbindelse med kamper i Europa, som han også var forrige sesong.

– Det er haugevis av skjema som skal leveres, i oktober var det skjema nummer 9 i rekken, da med navn på spillere som skal meldes på, trenere, hvilket hotell motstanderlag skal bo på, hvilke drakter man skal spille i og mye mer, forteller han.

Jan Bekkum gleder seg til E-cup, men før kamp skal det pugges navn, italienske navn.

Første kamp er altså i Randaberghallen i morgen kveld, men allerede har han sendt av gårde skjema for bortekampen i Novara, en by som ligger noen få mil utenfor Milano.

– Det er enormt mye som skal på plass før kampen. Mye arbeid som også er kjekt, når en ser resultatet, og hvordan klubb og spillere gleder seg til dette storfine besøket i Randaberg. Vi forventer ikke seier, men ønsker at laget vårt klarer å senke skuldre, glede seg over denne muligheten for å møte stormakten Igor Gorgonzola.

Det er lederlaget i italiensk Serie A1 det er snakk om. Seks kamper og full pott er status, laget topper altså tabellen.

– I volleyballsammenheng er dette gedigent stort. Verdens 10 beste lag kommer til Randaberg, dette er proffer mot amatører så det egentlig holder, fortsetter han.

Randaberg vant søndag mot Lierne, men når italienske Igor Gorgonzola kommer til kamp onsdag, da er det INGEN som forventer seier, men en hyggelig opplevelse kan det bli.

I italiensk volleyball er det fulltidsspillere – det er spillere som tjener millioner av kroner hver sesong. Igor Gorgonzola har også spillere av dette kaliber. I Randaberg tjener man ikke ei krone – det er en hobby. For å slippe egenandeler til reiser i sesongen selges det blant annet dopapir.

– Dette er selvfølgelig den store kampen alle i Randaberg og hele Rogaland må se! Dette er vel som Randaberg Fotball møter Manchester City eller bedre. Jeg håper på stinn brakke i Randaberghallen på onsdag. Vi gjør alt for å kunne gi plass til alle som ønsker og det vil bli satt ut ekstra stoler til publikum også nede i hallen. Vi vet det også kommer mange tilreisende publikummere, og det vil bli opplegg for sponsorer og inviterte gjester i hallen før kampen.

Randaberg-damene trekker rundt 100 tilskuere til sine kamper. Onsdag bør dette tallet tidobles, hvis mulig.

Det italienske laget ankommer Randaberg sent tirsdag kveld og skal trene i Randaberghallen onsdag formiddag.

Når helgen kommer skal laget spille lokaloppgjør hjemme mot Milano, den kampen er utsolgt med 5.000 tilskuere. Da Milano spilte hjemmekamp i helgen var det 12.800 tilskuere på tribunen. Det er en del forskjeller på italiensk og norsk volleyball.

PS! Igor Gorgonzolas stjernespiller er Vita Akimova. Den 197 centimeter høye spilleren hamrer inn poeng kamp etter kamp. Under ser du video fra siste kamp. Da hentet hun alene hjem 23 poeng for lederlaget i Serie A1.

Publisert: