Dette er landets beste lag - vant grunnserien etter solid seier mot Koll

I ettermiddag kunne Randaberg langt på vei sikre seg som vinnere av grunnserien i eliteserien i volleyball. Det gjorde de da også

Disse damene er suverene i norsk volleyball. Seier mot Koll = vinnere av grunnserien
  • Per Thime
Publisert:
Dette er tabellen, tre runder før slutt: 1) Randaberg 36, 2) Koll 27, 3) TIF Viking 18, 4) Lierne 18, 5) KFUM Volda 14, 6) Førde 13, 7) Tromsø 12, 8) NTNUI 11, 9) TVN 1.

VOLLEYBALL: Koll var motstander på bortebane i søndagens kamp. Hjemme og bortekamper mot Koll har tradisjonelt vært forskjellige kamper - for ofte er Randaberg best og avgjør kamper mot dem hjemme, ikke på bortebane.

Randaberg viste rett og slett klasse og spilte sesongens beste kamp, mot landets beste lag de siste sesongene, men ikke denne - for landets beste lag er Randaberg!

En solid seier i dagens viktige kamp forteller alt om det. Det var et RIL-lag som sto frem på beste måte.

Randaberg-damene fikk en drømmestart på første sett - for laget ledet 6–0 før Koll fikk første poeng , blant annet etter godt blokkspill fra Dasha Stuzhuk og gode smasher fra Tuva Aarrestad. Etter hvert fikk hjemmelaget flere poeng, men Randaberg holdt stand - og ledelsen innledningsvis. Wilde Jakobsen meldte seg på nok en gang i «poengkampen» Hun sørget for flere viktige poeng for damene, som da hun fikk satt en perfekt blokk og 10–5 ledelse.

På dette tidspunktet så det med andre ord veldig bra ut.

Hjemmelaget hadde imidlertid ting på gang . En av lagets viktigste spillere, Karoline Fauske, hadde ikke vist seg fram, men gjorde det etter hvert i settet. Hun var delaktig at laget kom nærmere Randaberg, for det jevnet seg mer ut. Randaberg var foran, men det ble knappere da det sto 12–15 til RIL-damene. Smashene satt bedre og bedre for hjemmelaget. Det så også RIL-trener Espen Sørbø og tok time-out på 13–15 ledelse.

Koll fortsatte og hadde fått teften av poeng, mens RIL-damene sleit med avslutninger av den gode sorten. Koll var bare poenget bak på 14–15 og det ble også 15–15, det var helt åpent om hvilket lag som skulle det første settet.

Koll servet feil, Randaberg fikk poeng. Den videre utviklingen i settet var denne:

15–16, 16–16, 16–17 (Jakobsen, smash), 16–18 (Stuzhuk, smash), 17–18, 17–19 (Jakobsen, smash), 18–19, 19–19, 19–20 (Jakobsen, smash), 19–19, 19–21, 20–21, 21–21.

Randaberg ledet med to poeng på slutten av settet, men en servefeil og tapt angrep førte til 21–21. Randaberg slo tilbake, kom opp på 23–21 ledelse da Wilde Jakobsen hamret inn det viktige poenget. Da tok hjemmelaget time-out, for Randaberg var i ferd med å ta det første settet hjem etter nærmere en halvtimes spill.

Koll tok neste poeng - for Karoline Nore servet feil og dermed ett gratis-poeng til Koll som fikk nye muligheter.

23–23 ble det da Koll fikk treff - form av en solid blokk. Det var likt og like langt og fortsatt håp for begge lag. Randaberg fikk settball på 24–23, for Tuva Aarrestad hamret inn poeng. Randaberg tok muligheten, for da serven gikk og Koll skulle avslutte, havnet forsøket ut av banen. Dermed vant Randaberg settet med 25–23.

Laget ledet klart tidlig i settet, Koll slo seg inn i kampen, men Randaberg holdt hodene kalde og dro den viktige settseieren i land. God levert sett fra Randaberg.

Wilde Jakobsen (8), Dasha Stuzhuk og de andre RIL-damene hadde en vanskelig oppgave da de spilte mot Koll i ettermiddag.
Kvinner:
Koll – Randaberg 0-3 (23-25, 17-25, 26-28).
Spilt lørdag: TIF Viking – Lierne 3-1 (25-17, 25-18, 23-25, 25-17).

Randaberg hadde altså fått en god åpning, for Koll på bortebane, det er sesongens vanskeligste kamper for alle lag.

Det andre settet startet med Koll-poeng etter smash fra Randaberg som ikke traff der den skulle - på banen. RIL-damene kom imidlertid godt ut igjen, for Randaberg ledet 4–1 etter at både Dasha Stuzhuk, Karoline Nore og Wilde Jakobsen hadde vist seg frem på ulikt vis. Sistnevnte hadde på dette tidspunkt 11 poeng og alt tydet på mer enn det.

Imidlertid var det ting som tydet på at også dette etter hvert skulle bli jevnt - kanskje like jevnt som det ble i det første settet.

Den videre utviklingen i settet var denne:

2–4, 3–4,4–4, 4–5, 4–6, 5–6, 5–7, 5–8, 5–9, 6–9, 6–10, 7–10 og 7–11.

Wilde Jakobsen, men også de andre spillerne sto fram i denne perioden. Randaberg var i ferd med å få en slags kontroll på settet. 11–7 ledelse så da ganske trygt ut, men i volleyball snur det noen ganger fortere enn det som er moro.

Karoline Fauske var mye borte for hjemmelaget i første sett, men slo seg inn for laget da Koll hentet seg inn. I andre sett var Fauske på gang igjen ved flere anledninger. Hun sørget for 11–9 ledelse, men like etter hamret Tuva Aarrestad inn både 12–9 og 13–9 ledelse. Da Dasha Stuzhuk var fremme med nevene, i en blokk sto det 14–9. Da tok hjemmelaget time-out, med etterfølgende poeng. Det var med andre ord ikke sluttkjørt for hjemmelaget, trodde de fleste.

Tuva Aarrestad og RIL-damene kjørte på, for det ble poeng etter poeng. Da det sto 19–11 tok hjemmelaget nok en time-out, for Oslo-laget var i ferd med å bli feid av banen i settet, noe som i så fall ville vært uvanlig kost for laget som i mange år er regnet som landets beste.

Det er de ikke lenger, for det er Randaberg-damene sm denne sesongen har det beste laget.

Koll tok det neste penger, men Randaberg og Tuva Aarrestad slo seg løs da det ble 20–12 ledelse. ALT tydet dermed på settseier nummer to.

Slutten på settet ble ikke dramatisk, for Randaberg spilte med glød og sikkerhet også i dette settet. Selv om Koll knep noen poeng så var aldri truet på noen som helst måte. Randaberg tok imidlertid time-out mot slutten av settet, for Koll nærmet seg på 15–22, men fortsatt var det god kontroll, enn så lenge. Koll fikk 17–22 og en viss kontakt, men så smashet laget feil og Randaberg var bare to poeng fra sett seieren, de ledet 23–17.

Settball ble det da Maria Dahl slo inn på 24–17. Dasha Stuzhuk smashet inn settballen og dermed vant damene settet 25–17, en klar settseier.

Wilde Jakobsen vartet som vanlig opp med «haugevis» av poeng, mens Martine Gilje gjorde det godt, som i forsvar.

Skulle det dermed ende med seier i denne viktige kampen ?

Etter denne kampen er det tre kamper igjen å spille, og med tre nye poeng i dagens kamp, så ville det være ni poengs forsprang før de tre kampene. Dermed ville det meste være avgjort med 3–0 eller 3–1 seier i dagens oppgjør.

Ting lå altså til rette, på et halvfpussa sølvfat.

Randaberg beit godt fra seg i tredje sett, de så ut til å ha bestemt seg for å kjøre på, for laget virket sikre på seg selv, spillerne fungerte godt.

Randaberg ledet 9–3 da Dasha Stuzhuk slo til med serveess. Koll spilte seg inn i settet, hang med, men Randaberg stadig foran på 11–6 ledelse da Karoline Nore satte poeng.

Randaberg var foran - og utviklingen i de neste poengene var denne:

6–12, 7–12, 8–12, 9–12, 9–13, 9–14, 10–14, 11–14, 12–14, 12–15, 12–16, 13–16, 14–16 og 14–17.

Tuva Aarrestad slo inn 17–15 ledelse i det som virkelig var en toppkamp fra Randaberg og Koll. Det lå i alle høyeste grad spenning i luften selv om randaberg lå foran 17–16 i det tredje settet. Det er nemlig «lett» å legge seg ned, slappe av og tro at dette går veien, men hvert poeng må det jobbes for - også i volleyball.

Det fortsatte å holde seg jevnt, men RIL poenget foran, som da det sto 18–17 ledelse. Med 3–0 seier så ville også tittelen vinner av grunnserien være klar, for her trenger man ikke regne på syltynne teorier når det etter dette gjenstår tre kamper for begge lag og Randaberg er 9 poeng foran og best i innbyrdes oppgjør.

Randaberg er rett og slett best i landet av samtlige kvinnelag i dette landet - det er sterkt, men skyldes flere års god jobbing!

Avslutningen av settet ble både jevnt og spennende. Randaberg holdt seg foran, ledet 21–17 og hadde god kontroll, tydet det meste på.

Koll slo seg inn, plukket noen poeng, men dette skulle Randaberg vinne, for kampen under ett hadde de vært det beste laget. Det klart beste laget.

RIL-ledet 21–18, hjemmelaget byttet spillere for å sjekke om slike muligheter skulle til.

Ja, det gjorde det - for plutselig sto det 21–21 og man var like langt da Randaberg tok time-out.

Koll tok neste poeng, men Randaberg slo tilbake ved Wilde Jakobsen, 22–22. Det var nervøst, det var spennende avslutning av settet. Koll kom foran på 23–21 og var kanskje i ferd med å dra settet hjem, men to poeng til skulle de ha. Randaberg måtte slå tilbake i første forsøk - men gjorde ikke det. Koll fikk settball på 24–22, men Randaberg vant neste blokk og 24–23, men fordel Koll var det fortsatt. Randaberg tok også neste poeng, Wilde Jakobsen til 24–24.

Koll hadde muligheten ved å ta poeng angrepet som ventet, noe de gjorde og ny settball på 25–24. Maria Dahl avsluttet for Randaberg i det neste angrepet og da sto det 25–25. Randaberg tok vare på neste muligeht, for hjemmelaget smashet feil og dermed matchball for Randaberg. Nå gjaldt det å stoppe Koll i anfrep, men det maktet ikke Randaberg, for Karoline Fauske klinet til og 26–26.

Det var et realt drama i hallen, for en avslutning på settet og kanskje kampen. Maria Dahl sendte Randaberg foran 27–26 og nok en matchball.

Dasha Stuzhuk blokket ned et Koll-angrep så det suste, og Randaberg slo tilbake, vant settet 28–26 og kampen 3–0.

Randaberg vinner grunnserien - for syltynne teorier teller ikke! Gratulerer, Randaberg

RIL-damene er best, rett og slett.
Publisert: