RIL-damene vant 3-0 og slapp jubelen løs etter kampen. I kveld ble de klare for sluttspillfinaler.

VOLLEYBALL:

Randaberg hadde muligheten for å avgjøre allerede i dag i sluttspillets semifinale mot Koll. Da måtte kampen vinnes, for RIL-damene ledet 2-1 i kamper etter å ha vunnet begge forrige helg.,

Det startet bra, veldig bra. Og det avsluttet på beste måte.,

Kampfakta semifinale sluttspillet, 4. kamp:,Koll - Randaberg 0-3  (20-25,17-25 og 18-25),,Randabergs lag: Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore,Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lav

Det første settet startet nemlig Randaberg på en god måte. Randaberg ledet nemlig både 11-6 og 12-7. Det så ut til å gå mot settseier.

Koll spiste seg inn og RIL-damene gjorde feil både i angrep og blokk. Det sendte Koll opp i 18-18, men så snudde Randaberg igjen. Noen gode avslutninger sendte laget inn til settseier 25-20.

Laget hadde dermed fått et overtak, noe de tok med seg inn i starten på andre sett.

Så til de grader, faktisk. Randaberg peiset på. RIL-damene vant blokker, hadde serveess og noen solide angrep av Tuva Aarrestad og Rugile Lavickyte. Damene ledet 9-0 før Koll fikk sine første poeng i settet.

Rugile Lavickyte viste godt igjen for Randaberg i kampen mot Koll. Foto: FOTO: Per Thime

Settet jevnet seg noe ut, men Randaberg hadde kontrollen hele tiden. Derfor var det helt fortjent og ikke minst var det imponerende at damene vant settet så klart som 25-17.

Hvis det ble seier i neste sett ville Randaberg være klar for finaler i sluttspillet mot BK Tromsø, som overraskende vant grunnserien.

Rugile Lavickyte sørget for viktige poeng i slutten av det andre settet. Foto: FOTO: Per Thime

Tuva Aarrestad startet tredje sett der hun avsluttet det andre settet, hun hamret løs, i hvert fall da RIL tok settets første poeng.

Koll har ikke tapt hjemmebane på to sesonger i serien, så for Randaberg viller det vært en stor prestadjon - men RIL-damene er et godt lag, på høyde med hjemmelaget i Kringsjåhallen.

Randaberg ledet 2-1, men så fikk Koll noen poeng og gikk opp i 3-2 ledelse, men Randaberg svarte. Den videre utviklingen i settet var denne:

Maria Poole og Wilde Jacobsen, samt de øvrige RIL-damene startet meget godt mot Koll. Foto: FOTO: Per Thime

• 9-8, smash

Tredje sett vippet, for dette var også avgjørende for hjemmelaget. Bare seier i settet ville være godt nok. Da var det fortsatt håp, men RIL-spillerne ville også vinne og ta dermed ta seieren og veien videre til sluttspillfinaler mot BK Tromsø.

Randaberg kom foran, først ble det 9-9, men så var Wilde Jakobsen der og sendte laget foran 10-9.

Wilde Jacobsen var nok en gang sentral på poenglisten. Foto: FOTO: Per Thime

Randaberg består av mange gode spillere, i alle spillets faser. Når det kommer til uttelling i angrep, kommer vi ikke utenom spillere som Rugile Lavickyte, Wilde Jakobsen og Tuva Aarrestad. Etter drøyt to og et halvt sett var de tre mestplukkende poengscorere for RIL-damene.

Koll tok seg en time-out på stillingen 10-12. Randaberg var i føringen og hadde da kurs mor 3-0 seier.

Hjemmelaget havnet bak, lå under 11-14 før de kom litt til hektene. Nå var Randaberg også inne i en god periode. Mottak, opplegg og angrep satt som ei kule for laget og da Tuva Aarrestad hamret løs fra kant sto det 17-11.

Dette kunne vel ikke tapes?

En knusende blokk fra Wilde Jakobsen sendte RIL opp i 18-11, det så bedre og bedre ut. Laget var i ferd med å påføre favorittene til sluttspillseier tre sviende tap. Ja, for Koll var favoritter før kampene ble spilt.

Det var imidlertid ikke ferdig, for ting snur også fort i volleyball. Tre tapte poeng sendte hjemmelaget inn i kampen, etter smash, blokk og et ess fra serveplass. Da tok Randaberg time-out.

Tuva Aarrestad var på plass etter et godt mottak og et god legg, hun hamret inn 19-14 ledelse.  I neste ballveksling var det hjemmelaget som var i angrep, men en smash ut av banen gav nytt RIL-poeng.

Laget var i ferd med å gjennomføre en mesterlig kamp, og var her bare fire poeng fra seier i kamp og sluttspillfinaler.

Randaberg-damene har den siste uka prestert sine tre aller beste kamper denne sesongen. Nå må randabergbuen også få øynene opp, for på hjemmekampene er bare 15 prosent av tilskuerne fra persillebygda.

Koll var havnet for langt bak, for det var ikke noen tvil. RIL-damene leverte og leverte, poeng etter poeng. Laget vinner det siste settet med 25-18.

Fantastisk godt levert, Randaberg. Dere er i sluttspillfinalen og kan bli seriemestre.