Tove satser på EM seier under vannet

Det spilles Europamesterskap i undervannsrugby i Stavanger. Tove Margethe Håland fra Randaberg er med på det norske favorittlaget.

Tove Margrethe Håland spiller for Norge når det denne uka er Europamesterskap i undervannsrugby.
  • Per Thime
Publisert:
Kamp om ballen i bassenget i Stavanger svømmehall.

UNDER VANN: — Joda, det er ganske så publikumsvennlig med denne flotte idretten. Under EM her i Stavanger er det storskjermer på veggene så folk kan følge med på det som skjer under vann.

Det forteller Tove Margrethe Håland fra Randaberg, som trives med undervannsrugby. I disse dager er landslaget favoritter til å ta seg til finalen i EM. Innledningsvis har det gått etter planen. Samtlige kamper er vunnet klart

— Det er ikke uventet at det har gått bra til nå. Senere i dag skal vi forsøke å ta oss til kvartfinale. Det vil i vår idrett være en sensasjon om vi ikke gjør det. Motstander i Stavanger svømmehall er Spania. De er noe bedre, men her hjemme har vi serie og en bra liga. Vi vant pulja innledningsvis mens Spania endte uten poeng.

I ettermiddag var det kvartfinale mot Spania, som ble vunnet så klart som 19–0. Da er Norge klare for semifinale i EM.

— Jeg spiller back på laget det vil si at min rolle blant annet er å ligge på bunn, men foran mål, eller bøtta. Jeg skal hundre mål til det andre laget, mens jeg i angrep skal demme opp for angrep fra motstander. De skal nemlig ikke rushe inn mål på oss.

Dette er en av måtene man kan oppleve undervannsrugby.

Laget hun spiller på er regjerende verdensmestre. Det betyr at laget også er favoritter i dette mesterskapet, men gratis blir det ikke.

— Nei, det blir ikke gratis og på veien kan det også komme noen blåmerker her og der. Undervannsrugby er en kontaktidrett og selv om dette skjer mye under vann, så kan det være harde tak - og blåmerker når kampene er ferdige.

— Hvordan er denne idretten fysisk?

— Vi spiller med effektiv spilletid i 2 x 15 minutter. Da stoppes klokka når dommer blåser for noe. Det er en hard og krevende idrett, men veldig kjekt å holde på.

Du kan sjekke resultatene her.

Det går for seg under vann når man spiller rugby. Denne uka er det EM i Stavanger svømmehall, med lokal deltakelse fra Tove Margrethe Håland.