I sitt aller første helmaraton ble det seier for Malin Pedersen Goa.|VINNER: I sitt aller første helmaraton vant Malin Pedersen Goa. |SÅ RYGGEN: Konkurrentene i Stavanger Marathon fikk barese ryggen til Malin i Stavanger Marathon. Hun vant i suveren stil. |

FRIIDRETT:

Det er ikke friidrett vi hører mest om eller forbinder med Randaberg. Nå skal dere følge med litt på de neste linjene, for her er Malin Pedersen Goa.,

— Jeg har drevet og trent i rundt 10 år, men det er først de siste to årene det har skjedd i mer systematiske former, forteller hun til Randaberg24.

I dag har det vært arrangert Stavanger Marathon. 29-åringen stilte for aller første gang på start i et helmaraton - og vant like godt løpet i god margin til neste løperske. Hun ledet fra start til mål og var nesten fire minutter foran nummer to. Hun slakket litt av mot slutten av løpet, men hadde meget god kontroll i debuten og ble kokket inn på 3:20:48.

Rank

Race No

Name

Nation

Club

Category

Time

Behind

Speed

126,Malin Pedersen Goa,

NORK20-34,3:20:484:46 min/km

,285,Marita Bertelsen,

NORK20-34,3:24:45,+ 3:57,4:52 min/km

,345,Solveig Vannes,

NORK45-49,3:34:02,+ 13:14,5:05 min/km

— Jeg hadde strengt tatt aldri løpt lenger enn 25 kilometer, så jeg var veldig spent. Jeg har riktignok trent og løpt noe lenger i fjellet, men visste ikke helt hva jeg gikk til eller hvordan kroppen ville reagere på over 4,2 mil.

På resultatlistene fra løpet er de fleste løpere tilsluttet en klubb. Det er ikke Malin.

— Hehe! Nei, jeg er min egen trener, motivator og det meste annet som trengs. For meg fungerer dette veldig bra. Jeg leser mye bøker om trening, ser mye video og har kommet i mål i mange løp uten verken trener eller klubb. På løpeturer har jeg noen ganger med meg kompiser som trår til.

Hun forteller, mens hun nå ligger med beina oppi sofaen hjemme på Randaberg, at hennes mål lenge har vært å løpe maraton. Nå var det dags for å gjøre det.

<img class="alignnone size-full wp-image-47680" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/08/IMG_6384.jpg" alt="" width="598" height="657" >

— Jeg er egentlig helt overveldet over hvordan det gikk. Da det gikk opp for meg at det ble seier kjente jeg det gjorde godt i magen - selv med litt støle bein på slutten. Da målstreken ble passert var det en stor seier for meg - og det første jeg gjorde var å kaste meg rundt halsen på min stemor. En herlig følelse å ha gjennomført, og det blir ikke min siste helmaraton.

— Hvordan feires denne seieren?

— Tja, nå ligger jeg her i sofaen med beina godt plantet. Slappe av, men det blir en løpetur i morgen for å løsne opp muskulaturen en smule, men for en kjekk dag dette ble.