Tar med damene til DK for siste tester før seriestart

Randaberg-damene skal trene og spille flere kamper i Danmark denne helgen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: De har så absolutt en del å forsvare denne sesongen, damene til Randaberg.

Forrige sesong var en suksess fra ende til annen, hvor laget vant grunnserien, sluttspillet og gjorde det godt i E-cup.

Derfor er det også forventninger til damene denne sesongen. Til helgen tar trener Espen Sørbø med seg laget til Danmark. Der skal det trenes og spilles fire kamper mot det beste danske laget, Holte.

– Dette blir første test, eller de første testene for de fleste spillerne. Vi har hatt et par spillere som har spilt for rekruttlaget i Vest Cup, en turnering laget vant blant annet med Maria Åsmul, Dasha Stuzhuk, Ariel Vaigafa og Kaja Flatekvål på laget, sier Espen Sørbø

Ariel Vaigafa og Kaja Flatekvål er nykommere for Randabergs damer.

Laget de skal sparre seg mot i flere kamper er altså Holte. Den siste uka har laget vært i Polen på treningsleir og for flere kamper. Laget har spilt jevnt mot flere polske lag og et lag fra Tsjekkia, men tapt knepent i alle kamper.

Holtes damer har vært i Polen på treningsleir og for treningskamper.
Her skal damene spille flere treningskamper.

– Det blir godt å komme i gang, vi skal spille fire kamper på en helg. Det er mange kamper og vi ønsker å teste ut flere kombinasjoner underveis - samt sørge for at hele troppen får mye mengdetrening før vi slakker litt av inn mot første seriekamp som er hjemme mot Koll siste helgen i denne måneden.

I likhet med Randaberg skal også Holte spille E-cup denne sesongen. Holte skal spille bortekamp i 32 dels finalen i Challenge Cup mot Sporting CP LISBOA. Randaberg har walkover i denne runden og går inn i 16 dels finalen og kan da møte det danske laget, hvis de går videre - men her skal det trekning til.

Wilde Jakobsen (i mottak) og Maria Dahl er klare for ny sesong - og oppkjøringen blir i Danmark i helgen.

– Vi reiser med 12 spillere og to trenere til Danmark, hvor både vi og Holte tror denne turen blir av det beste slaget. Så vil det jo vise seg hvor bra mat Holte klarer å servere oss underveis, humrer Sørbø.

Publisert: