VOLLEYBALL: Randaberg vant dom forventet kampen, men fikk aldri noe gratis fra Førde. I både det første og i det andre settet var gjestene på hugget og til tider vel så det.

Førde ledet nemlig store deler av settet og var en periode oppe i seks poengs ledelse på hjemmelaget. Randaberg hentet seg inn og tok settet til slutt med settsifrene 25–21.

I det andre settet ble det en bedre start for hjemmelaget. Angrep satt bedre - og det samme gjorde mottakene for hjemmelaget.

Randaberg ledet 10–4 og så ut til å ha kontroll på kampen. Man skal imidlertid ikke slippe seg ned, selv om man leder til dels stort. Førde jobbet seg inn i kampen, kom opp på 12–8 og hadde kontakt.

Dasha Stuzhuk sørget for poeng til hjemmelaget og da var det 13–8. Randaberg misset - og det ble ytterligere poeng og time-out til Randaberg på 13–10 ledelse.

Ukrainske Ztushuks viste seg fram ved et par viktige anledninger, både i blokk og i angrep, som da hun blokka inn 15–10 til Randaberg.

Førde gav seg ikke - og Randaberg gjorde feil. Det førte gjestene tre poeng bak, men Randaberg ledet 21–17 og gikk mot ny settseier. Maria Dahl, som sliter med en vond rygg, servet i nett og nytt poeng til Førde.

Så får Randaberg en dommerarvjørelse mot seg, blir dømt fire slag - noe som trolig var feil. Nytt poeng i ballvekslingen etter gjorde at det sto 21–20.

Smash ut var neste for hjemmelaget - og Førde var virkelig, på unødvendig vis, invitert inn i kampen igjen.

Bedre ble det ikke da de også smashet inn det neste poeng. Randaberg ledet 15–10 og 21–17, men Førde snudde og ledet plutselig 23–21.

Randaberg sleit med angrepene sine og røk på det, for Førde fikk settball på 24–21 ledelse. Wilde Jakobsen reduserte, RIL to bak - men fortsatt fordel Førde.

Tuva Aarrestad smashet inn, 23–24. Da tok Førde time-out.

Det var spenning, men fortsatt fordel Førde med settball.

Karoline Nore hamra 24–24 ned i gulvet og man var like langt, to baller unna settseier.

Nettberøring på Førde og settball Randaberg var neste. Smash langt ut av banen fra Førde og Randaberg slo tilbake. de lå under 21–24, men vant etter en mesterlig opphenting 26–24.

Randaberg hadde levert ujevne prestasjoner i to sett, men opphentingen i slutten av andre sett var sterk.

I det tredje settet fikk hjemmelaget en bra start og ledet 3–0 og 5–1.

Mye tydet på at det faktisk var sluttkjørt for Førde, for hjemmelaget senket skuldrene og kjørte til tider over motstander.

Flere spillere viste bedre og bedre takter. Både Wilde Jakobsen, Karoline Nore og Tuva Jakobsen plukket bra med poeng for hjemmelaget. Førde tok sin andre time-out på 10–2 ledelse til hjemmelaget.

Randaberg kontrollerte kampen nå, for Førde hadde mindre å stille opp med. Angrepene til Randaberg satt bedre og bedre. Dasha Stuzhuk bidro godt i poengprotokollen, ikke mest, men med flere viktige poeng underveis, som da hun slo inn 16–6 ledelse.

Det ble seier også i det tredje settet selv om Førde knep noen poeng her og der. Settseieren var aldri truet, for hjemmelaget kontrollerte det aller meste.

Matchball ble det da Randaberg ledet hele 24–10. Da hadde Randaberg blokket ned nok et poeng.

Live Sørbø var klar for matchballen. Den endte etter hvert som smash og ut av banen. Dermed et nytt forsøk.

Det ble seier 25–12 og 3–0 i sett. Randaberg vant altså i en kamp preget av ujevne prestasjoner. Best i dag synes vi Dasha Stuzhuk og Karoline Nore var.