VOLLEYBALL: Fra tidlig på 80-tallet har Randaberg vært en del av de bedre volleyballagene i landet på herresiden. Det må imidlertid blas tilbake en del i arkivet for å finne forrige gang laget vant grunnserien. I sesongen 1989/90 vant Randaberg eliteserien for menn, så kanskje det er på tide å komme seg opp og fram og ikke spille for 4,5 eller 6. plasser?

Mye kan tyde på at herrelaget denne sesongen kan bli å regne med, for kampen om plassene i troppen har vært større enn på lenge, på mange år faktisk.

Trener Kevin Ces hadde et «luksusproblem» da han skulle melde inn spillertroppen til volleyballforbundet nylig. De var 17–18 spillere på trening, men man skal melde inn maks 14 spillere.

– Ja, vi er en veldig stor spillergruppe og i min tid her på Randaberg har jeg ikke opplevd dette før. Det gir meg flere muligheter å velge i, sier Ces.

Det er fire nye spillere i troppen i forhold til forrige sesong.

Det er ennå litt tid å sjekke ut hvordan man skal spille, men seriestart er allerede neste helg. Herrelaget starter med to kamper borte, mot Koll og OSI.

– Vi forsøker ut forskjellige systemer på trening, alt for å få til et system vi har tro på når kampene kommer i gang. Vi testet det ut i Vest Cup og har ennå ei drøy uke på oss. Men, jeg begynner å få et ganske klart syn på hvordan laget kommer til å se ut når serien starter neste helg.

Håvard Aarrestad er ny i Randaberg. Han kommer fra Sandnes, men har også spilt flere sesonger for Førde. Aarrestad blir en solid forsterkning for Randaberg. Foto: Per Thime

– Hva er målet for sesongen?

– Målet er å komme dit at vi skal avslutte med «Final-four» i serien. I tillegg er cupen en veldig viktig del av sesongen og vi vil nå langt der.

Randabergs herrelag har vunnet Kongepokalen flere ganger, både i 1989, 90, 94 og 95. Det er noen år siden, men kanskje dette blir året klubben skal plassere en Kongepokal til i skapet?

Randabergs kvinnelag har to Kongepokaler.