VOLLEYBALL: Randaberg tapte det første settet, men de slo tilbake og vant de to neste settene. Laget ledet 21 i sett og var på vei mot seier og kanskje plass i semifinalene i sluttspillet. I dt siste settet ble det nervepirrende, men det gikk for Randaberg. De er med og skal spille avgjørende kamp i morgen.

– Jeg snakket om stabilitet før kampen. Det er godt å vinne og nå er vi i den situasjonen at vi kan avgjøre dette mot BK Tromsø i morgen. BK Tromsø er et ungt lag, men vi får det ikke lett, sa trener Kevin Ces til TV2 Play etter kampen.

Randaberg startet så absolutt bra i første sett, for laget kom seg opp i ledelsen etter bra spill. Laget ledet 11–8, men det var tidlig i settet altså.

I går spilte Randaberg meget godt i første sett mot Koll, helt til det sprakk. Sprakk gjorde det ikke, men studentlaget kom opp på 13–13 før Randaberg igjen tok ledelsen 14–13.

NTNUI tok over, Kjetil Riisland smashet i nett en gang og ble blokket ned i neste angrep. Da var det NTNUI som overtok og ledet 16–15. Randaberg slo tilbake, kom tilbake og ledet 17–16 da NTNUI tok time-out.

Det ble en spennende og nervepirrende avslutning. NTNUI vant settet 26–24. NTNUI spilte mer variert, gjorde mindre feil og vant altså settet. Dermed ble presset enda større på Randaberg, for her var det snakk om å vinne kampen for å ha håp om å ta seg videre. Potensialet er der, men laget sliter med å holde jevnheten.

Der har de en større utfordring.

Som i første sett, Randaberg fikk en bra start også i sett to- Randaberg ledet 6–2 og kunne nok en gang virke som de var på gang.

NTNUI har også gode spillere, en av dem er Sigurd Festøy, en solid poengplukker i hver eneste kamp han spiller.

Han sørget for poeng flere ganger, som da han reduserte til 5–7.

Flere spillere plukket poeng for Randaberg, og laget holdt stand mot NTNUI - og fikk et større overtak. Einar Torjusen ble mer med og sørget for 13–7 ledelse i settet, men like etter ble det 9–13 og Randaberg tok time-out.

– Dere må utnytte dette, sette NTNUI under press, sa Kevin Ces i time-outen.

Rent umiddelbart gjorde de ikke det, for NTNUI tok poeng, flere. Laget kom seg opp på 12–15, men Randaberg ennå i fin ledelse.

Einar Torjusen slo til ved flere anledninger, men underveis var det lite avslutninger fra lagets midtspillere, bare ganske sporadisk. Randaberg var oppe i 17–13 ledelse og på en slik ledelse bør også settet sikres helt inn.

Torjusen fra Sandnes, hamret løs igjen - til 18–15 ledelse, men dette var ikke over, ikke i det hele tatt.

Den videre utviklingen var denne: 18–16, 19–16, 19–17, 20–17, 20–18, 21–18 og 22–18.

Randaberg hadde tatt seg bra sammen, jobbet som et lag da Rune Berg satte inn 22–18 og bare tre poeng til settseier. Et knallhardt midtangrep sørget for redusering for NTNUI, men de fikk også det neste poenget og da var ledelsen krympet inn til 22–20, men det ble også 22–21.

Randaberg var i ferd med å gå på nok en smell og ikke stå distansen ut. Men, laget fikk poeng på neste ball og den var viktig, til 23–21 ledelse. Det ble nok en jevn affære, for her var det ikke avgjort. 23–22 ledet Randaberg og fikk settball.

Første mulighet ville seg ikke, det ble 24–23, men en ball igjen å ta settet på. Det klarte laget, vinner 25–23 og 1–1 i sett etter Einar Torjusens avslutning på settballen.

Dette kunne altså gå, hvis Randaberg holdt trykket, et jevnt trykk bedre enn motstanderlaget.

Etter undertegnedes mening bør laget kutte ut disse mottakene med fingerslag, for ofte forringer det framleggene til opplegger Gøran Rønneberg.

Men, Randaberg kjørte på, gikk opp i 9–6 ledelse, men ble bortdømt da de trodde det ble 10–6, men dommer mente det var en touch og dermed gikk poenget til NTNUI. Detaljer kan være med å avgjøre sett, men dette var tidlig i tredje sett.

NTNUI kom seg inn i kampen igjen, satte trykk på Randaberg og knep poeng. Randaberg tok time-out på 10–7, for her måtte man også stramme inn.

Håvard Aarrestad leverte etter time-out, Randaberg opp i 12–7 ledelse, og ledelse med fem poeng. Dette burde laget klar, selv om man ikke var midtveis. NTNUI knep det neste poenget, men neste ball havnet i nettet etter serv og nytt Randaberg-poeng.

Den videre utviklingen var denne: 13–9, 13–10, 13–11, 14–11 (Steffen Bauerochse), 15–11 (Aarrestad), 16–11 (smash ut), 16–12 (smash ut), 17–12, 18–12 (Torjusen smash), 18–13, 18–14, 18–15 og 19–15.

Randaberg kjørte på, plukket poeng og hadde en god ledelse. I tillegg hadde laget klart å nøytralisere NTNUIS kanskje beste spiller, Sigurd Festøy. Han ble satt på benken.

Rune Berg blokket ned - og økte ledelsen til 20–16. Som i de to foregående settene ble det jevnt helt inn. 22–17, tre baller igjen til settseier og bedre ble det da blokka satt som ei kule til 23–17.

Neste ball havnet i nettet på serv, men det var fortsatt bra ledelse på 23–18. Einar Torjusen smashet, slo ut og det var mer spenning på 23–19. Settball ble det da Håvard Aarrestad fyrte løs, traff linja og da var det settball. Den havnet etter hvert på kanten til samme spiller, Han sørget for at den satt i gulvet og dermed settseier 25–19.

Det var et Randaberg-lag som hadde fått blod på tann, for laget kjørte på som de avslutta forrige sett.

Ledelsen til hjemmelaget ble småpene 6–2, før NTNUI slo tilbake to poeng.

Så ble det et par fine varianter fra Johanne Helland-Hansen, en spiller som var mye mer på banen i dag enn han var i går. Han spilte en bra kamp i angrepet for Randaberg etter han kom inn i det første settet.

Randaberg ledet 8–6 og den videre utviklingen var denne: 8–7, 9–7, 9–8, 10–8, 10–9, 11–9, 11–10, 12–10, 13–10 (blokk), 13–11 (smash via blokk), 14–11 (ball i nett), 14–12 (nett), 15–12 (Torjusen via blokk og ut), 15–13, 16–13, 16–14 (serv i nett Helland-Hansen) og 16–15.

Det var kamp igjen og Randaberg måtte kjempe for hvert eneste poeng. På 16–15 smashet NTNUI, Randaberg ville ha den ut, men det ble dømt omserv og fortsatt 16–15 ledelse.

Kveldens lengtse ballveksling endte hos Rune Berg og det ble poeng til laget. da sto det 17–15 og NTNUI tok time-out, hvor de sa at de hadde kampen der de ville - selv om de lå under 15–17.

Neste angrep, et midtangrep, ble slått i gulvet og ny redusering. Randaberg slo, Steffen Bauerochse sørget for 18–15 ledelse. Neste angrep ble Randaberg til slutt blokket ned, 18–16 og spennende.

Det neste poenget gikk også til NTNUI og det var bare ett poeng bak. Randaberg tok time-out, for dette skulle man dra i land.

– Dere må trykke til når det er sjanser til det, sa trener Kevin Ces.

Det gjorde det, for et godt midtangrep endte hardt i gulvet fra Steffen Bauerochse. Da ledet Randaberg 19–18, før det igjen ble 20–18 ved samme spiller.

Volleyball kan være spennende, og det ble også avsslutningen.

NTNUI slo tilbake, det sto 20–20. Einar Torjusen hadde viktige poeng, som da han sendte laget i ledelsen 21–20. Men, det var jevnt - og spennende.

Det ble 21–21 - og 22–22. Det dro seg til, mye. Randaberg gikk opp i 23–22 ledelse da Einar Torjusen dro til med serveess.

To baller fra settseier og kampseier, men kunne det gå?

Randaberg kjørte på, Rune Berg vant poenget og fikk matchball på 24–22.

Den ville seg ikke, for NTNUI reduserte, men fortsatt var det matchball.

Ja, det gikk. Rune Berg sørget for det siste poenget som gav 25–23 seier og 3–1 i kampen. Det betyr at Randaberg med seier mot BK Tromsø i morgen, er klare for semifinale i sluttspillet.