Damene gnistret i thriller - vant første semifinale i sluttspillet

Det ble en thriller i den første semifinalen i Randaberghallen. Randaberg leverte virkelig fra seg på banen. De hamret løs.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Randaberg-damene leverte en god første kamp i semifinalen i sluttspillet mot Koll. |||||

VOLLEYBALL:

Allerede før første ball var slått i gulvet, så ledet Koll 1-0 i kamper- på grunn av plassering i grunnserien.,

Det var utgangspunktet da Randaberg i ettermiddag spilte 1. semifinale i sluttspillet. I det første settet startet hjemmelaget med det som så ut som verdens høyeste skuldre, for nervøsiteten lyste av spillerne.

Kampfakta sluttspill, 1. kamp semifinale:

Randaberg - Koll  3- 1 (25-21, 23-25, 25-18 og 25-19),

Randabergs lag:

Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore,Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte.,

1.dommer: Bojan Kljajic

2. dommer: Lars Rydland

Spilletid: 115 min

,Tilskuere: 160

Det viste også igjen på banen - hvor ingenting fungerte for laget. Kolle hamret løs på Randaberg og ledet hele 12-2 - og det så ut som det var sluttkjørt allerede.

Men så kom Randaberg til hektene, plukket poeng etter poeng, og Koll gjorde mye av de samme feilene Randaberg jorde innledningsvis. Det som så ut til å bli et klart tap i det første settet, ble snudd totalt rundt. Hjemmelaget spilte til tider festvolleyball og hamret løs på Koll. Når i tillegg mottakene sat og det kom et par avgjørende blokker fra hjemmelaget, da ble det første settet vunnet, mot alle odds, 25-21, og det etter en mesterlig opphenting.

Andre sett startet mye som det første ble avsluttet, med RIL i føringen. Randaberg spilte godt og kombinderte fint innledningsvis. Hjemmelaget ledet hele 11-6 og det så meget bra ut. Koll er imidlertid et godt lag og slo tilbake, spiste seg inn poeng etter poeng.

Koll kom i ledelsen 17-16 og holdt det inn, men langt ifra uten kamp. Randaberg bet godt fra seg, men måtte se seg knepent slått da siste ball var smashet i settet, for Koll vant settet 25-23.

Randaberg tapte forrige sett, så var soørsmål om hva som var i vente? Randaberg tok ledelsen i settet, men Koll slo tilbake.

Det var inlledningsvis, for etter hvert fikk Randaberg ett visst grep om poengene. Fra 11-11 sørget nemlig hjemmelaget for å gå rett opp i 15-11 ledelse. Det så bra ut for damene.

Ettermiddagens kamp var definitivt mellom kanskje de to beste lagene i landet, selv om BK Tromsø vant grunnserien. Begge lag har spillere som viser mye på banen. Randaberg kjørte på, mottakene satt - og når de sitter kan også avslutningene bli bra. Det gjorde en del av dem. Randaberg holdt seg i ledelsen da Koll tok time-out på 18-13 til hjemmelaget.

Hjemmelaget var virkelig på hugget og var inne i en bra periode. Da det sto 21-16 i settet, trodde alle det gikk den rette veien for hjemmelaget. Randaberg fikk settball på 24-18 ledelse, hvor Live Sørbø servet. Koll kom i angrep, men smashen havnet ut av banen og Randaberg vant settet 25-18.

Det begynte å lukte seier til Randaberg i den første semifinalen. Innledningsvis vekslet lagene på poengene. Gode server og svakt mottak hos Koll sørget for 3-2 ledelse. Skal Randaberg slå et lag som Koll er det full skjerping som gjelder. Da Randaberg ledet 6-2 etter et par gode avslutninger tok gjestene time-out, for de var litt på kjøret i settet.

Da var det også god stemning i Randaberghallen blant de rundt 160 tilskuerne som hadde funnet veien.

Stemningen sank noe, for Koll var ikke sluttkjørt, men det var også takket være et par svake avslutninger fra RIL-damene. Oslo-laget kom poenget bak, 8-7, da RIL-trener Espen Sørbø tok time-out.

Rent umiddelbart hjalp da, for Randaberg var igjen to penger foran med 9-7. Emily Poole dippet neste mulighet og da var der 10-7 ledelse og like etter ble det 11-7 og hjemmelaget var foran med fire poeng.

Randaberg var i ferd med å gjennomføre sin beste kamp for sesongen, og det da sesongen er på sitt viktigste. Randaberg sørget for 16-10 da Koll-treneren tok time-out. Han var ikke fornøyd med det spillerne viste.

Da Randaberg gikk opp i 18-10 ledelse virket det som der meste var avgjort. Mye kan imidlertid skje, for en må være påskrudd hele tiden. To raske poeng til Koll sørget for 18-12 ledelse, men da Wilde Jakobsen dundret ballen i gulvet fra kanten, var der 19-12 ledelse.

Da var det rett før publikum reiste seg på tribunen. Det fikk vente litt til, eventuelt.

En svak avslutning og et dårlig mottak sørget for poeng igjen til Koll, men Randaberg ledet 20-15 og hadde der og da kontrollen på settet - og kampen.

Da Rugile Lavickyte smashet var det bare fire poeng igjen til seier, og da det ble 22-15, så det enda bedre ut. Randaberg-damene hadde levert festforestilling.

Joda, Koll kom nærmere, men da det ble 24-17 var det også matchball fra Randaberg. Da reiste publikum seg i hallen. Første matchball ble misbrukt, men der var flere muligheter - og det trengte hjemmelaget.

Tuva Aarrestad sørget for en herlig smash. Den sørget for 25-19 seier i settet og 3-1 i kampen. Randaberg leverte sesongens aller beste kamp denne sesongen.

– Jeg sa at vi har den sterkeste stallen, og den sterkeste stallen vant. Vi er veldig ydmyke, men måten damene gjør jobben i dag imponerer meg, sier trener Espen Sørbø.