VOLLEYBALL: Randabergs herrelag hadde en lang tur i beina, startet svakt, men leverte etter hvert. I det første sett fikk Førde det for lett og vant 25–14, mens Randaberg hadde skrudd på, leverte og vant det andre og det tredje settet, begge knepent.

Dermed kunne det bli 3–1 seier, men hjemmelaget var bedre i det fjerde settet og vant så klart som 25–18. Dermed måtte det et femtesett til for å kåre et vinnerlag som stakk av med to poeng, mens taperlaget fikk med seg ett poeng.

Det femte og siste settet var jevnt, lenge. Randaberg ledet knepent innledningsvis, men Førde slo seg tilbake og ledet 8–6 halvveis og ved sidebytte. Randaberg ga seg ikke, men hjemmelaget ledet 10–8 da Førde tok time-out.

Men, avstanden var blitt stor - og for stor. Førde spilte best de siste ballene og vant kampen 3–2 etter seier 15–9 i det avgjørende settet. Da tar Randaberg med seg ett poeng hjem fra Førde, men tapte to poeng.

Randaberg leverte mye bra, bortsett fra i det første settet og får altså med seg ett poeng hjem.

SE STATISTIKK FRA KAMPEN HER

Før kampen var Førde tre poeng foran Randaberg, et Randaberg-lag som jakter plass i «Final Four». Da ville seier mot Førde gjøre mulighetene større.

Randaberg leverte altså svakt i det første settet, men i det andre settet var det lenge jevnt mellom lagene og Randaberg var også i føringen innledningsvis og ledet 6–5 etter gode avslutninger og bra spill i forsvar, til tider. Hjemmelaget hadde i likhet med Randaberg, bare en seier på de fire siste kampene. Da Førde slo seg tilbake og ledet 12–10, da tydet også det på Førde var tilbake i settet. Det var de - men Randaberg leverte også godt og holdt følge, og kom seg opp på 20–20.

Da Håvard Aarretad smashet inn 21–20 ledelse begynte man å tro på settseier. Når blokkspillet sitter, da er Randaberg gode. Lars Maaseide slo til med en superblokk da det ble 22–20 ledelse. Randaberg leverte virkelig på slutten og fikk settball på 24–20 ledelse. Førde reduserte, men Randaberg sto imot presset fra hjemmelaget og vant settet 25–21 da Håvard Aarrestad hamret ballen i gulvet.

Foto: Arkivbilde

Kunne så Randaberg fortsette fremgangen i det tredje settet?

Førde kom best i gang, ledet 5–2 før Randaberg kom mer med og knep poeng etter poeng. Randaberg kjørte på og utlignet til 6–6 da Randaberg slo til met et serve ess fra Gøran Rønneberg.

Så fulgte en fase av settet hvor hjemmelaget var førende og gikk opp i 10–7 ledelse. Da tok Randaberg-trener Kevin Ces time-out. Det var på tide å rette opp de siste ballene.

Oscar Harris slo, det ble poeng for Randaberg, men 10–8 til hjemmelaget. De hang seg på, det ble jevnere og jevnere. Randaberg utlignet til 15–15 da Lars Maaseide hamret inn poengt fra sin midtposisjon.

Randaberg tok også ledelsen 16–15 og var i ferd med å snu både settet og kampen.

Førde smashet ut og 17–15 til i en meget viktig fase av settet. Førde kom seg tilbake, knep poeng og det ble en jevn avslutning.

Randaberg var poenget foran, ledet 20–19, før det ble 20–20 og time-out for Randaberg.

21–20 ble det til Randaberg da hjemmelaget servet ut, men de var kjapt tilbake på 21–21. Fire poeng igjen til seier for ett av lagene. 22–21 via blokken, poeng til Randaberg og det nærmet seg settseier.

Håvard Aarrestad slå ofte og godt, men da det ble 22–22 traff han ikke helt. 23–22 ledelse ble det til Randaberg, men like etter 23–23 i et jevnt sett.

Randaberg fikk settballen for de tok ledelsen 24–23. Det ville seg ikke, for Førde slo via blokken og ut, fikk poeng og det sto da 24–24 og to nye baller skulle spilles. Ny settball til Randaberg ble det - og skulle det gå denne gang?

Ja, det gjorde det, for en superblokk fra Randaberg avgjorde settet. Randaberg spilte seg stort opp og vant 26–24.

Gøran Rønneberg i aksjon under en tidligere kamp denne sesongen. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Da var det fjerde sett - og kanskje det siste for dagen, i en kamp Randaberg hadde snudd.

Hjemmelaget var på hugget fra start i det fjerde settet og ledet 2–0 før Randaberg tok sitt første poeng.

God serving fra Tommi Silventoinen sørget for 2–2 og full kontakt. Det holdt seg også jevnt, lenge.

Randaberg tok ledelsen for første gang i settet da det ble 5–4. 6–4 ble det da Haåvard Aarrestad sendte laget i to-poengs ledelse - også etter meget godt spill i forsvar.

Førde hadde også mer på lager, kom seg inn igjen i kampen da de sørget for både 7–7 og 8–7 ledelse. Hjemmelaget var imidlertid i føringen, ofte. Laget ledet 13–11 og settet sto og vippet litt.

Randaberg tok time-out da det ble 14–11 ledelse. Her måtte man ta grep for å ha håp om seier i både sett og kamp, men hadde allerede sikret seg ett poeng i kampen.

Førde fortsatte, gikk opp i 15–11 ledelse og nå begynte avstanden å bli stor å hente inn igjen for Randaberg.

Førde ledet 17–11, Randaberg tok et par poeng, kom seg opp på 17–14 og kanskje var det håp likevel? Hjemmelaget tok da time-out.

Nei, to raske poeng til Førde - så gikk det mot tap for Randaberg i dette settet. Tap ble det også, for Førde vant sett fire med solide 25–18.

Foto: Arkivbilde

Første lag til 15 var det dermed man skulle spille. Kunn Randaberg slå tilbake etter et litt skuffende fjerde sett?

Det ble en jevn innledning på det avgjørende sette, men med Randaberg poenget foran, ofte. Midtveis i det siste settet var det Førde som ledet, knepent 8–6, men da hadde Førde også fordelen av å være to peng foran.

To poeng foran ble det til fire poeng, for Førde gikk opp i 10–6 og nå var det hjemmelaget som var i ferd med å vinne kampen 3–2. Det gjorde de også, for Førde vant 15–9 i det femte settet.

Ett poeng til Randaberg etter en jevnt god kamp, hvis vi ser bort fra det første settet.