VOLLEYBALL: Herrelaget har nemlig til dels imponert denne sesongen og er på 2. plass i eliteserien, med samme poengsum og samme antall kamper som Førde. Sistnevnte lag har bedre settforskjell – og det er forskjellen.

Lørdag ettermiddag er det TIF Viking som er motstander i Bergen. Sett på tidligere sesonger så ville bergenserne vært favoritter til å vinne, men ikke denne sesongen. Randaberg har vist seg som et godt lag – og vinner oftere jevnere kampen enn hva som har vært gjort de siste årene.

Gøran Rønneberg og herrelaget spiller borte mot TIF Viking. Foto: Arkivbilde

– Bedre spillere og ikke minst en bedre treningskultur har hjulpet godt på for å vinne mer denne sesongen, sier trener Kevin Ces til Randaberg24.

I tillegg er spillerstallen større og dermed flere spillere å velge blant. Det er spilt sju kamper og det er altså mange kamper igjen før sluttspillet starter.

– Jeg fortalte spillerne at det ville bli en lang sesong, spesielt etter en intens oktober/november. Det var da vi begynte å ha noen skader, pluss at vi trengte å skåne noen av våre viktige spillere for å klare «belastningen». Da var jeg glad som trener å kunne regne med en større spillergruppe. Noen av dem hadde ikke spilt mye, og de fleste av dem beviste også at de er å regne med.

Tommi Silventoinen er ikke libero mer, men prøver seg som kantspiller. Foto: Per Thime

Spanske Miguel Angel Gómez Salazar (24) er kommet inn på laget og spilte sin første kamp mot Topp Volley før jul.

– Han et veldig godt tilskudd til laget vårt og kommer til oss etter å ha vært proff i hjemlandet. Han viser meget gode holdninger, både på trening og under kamp. Så var det også slik at vår finske libero, Tommi Silventoinen ønsket å bytte fra sin libero rolle til kantspiller, så for oss er dette perfekt. Spanske Miquel forventer jeg blir med slik at vi skal bli enda bedre – og et solid forsvarslag.

Treneren får ikke blitt med til Bergen – for det er en god grunn til det.

– Tor Ragnar (Gilje) tar med laget, for jeg er i USA hvor jeg skal feire min bestemors bursdag. Hun fyller nemlig 100 år i morgen (lørdag). Det blir en flott opplevelse å være med på – og så håper jeg på seier i Bergen og at andre del av sesongen blir slik at vi senere kan ha være to kamper mot Førde – hvor det er rene. «finaler» om førsteplassen i grunnserien.

PS! Randaberg har slitt og sliter ennå med litt skader og sykdom, men skal stille et bra lag i kampen mot TIF Viking.